Amerikanske My Chemical Romance har annonsert at de legger opp etter 12 år som band. Det hele ble annonsert via et blogginnlegg på bandets hjemmeside i natt norsk tid, og bandet uttaler i bloggen at:

«Å være i dette bandet de siste 12 årene har vært en sann velsignelse. Vi har fått dra til steder vi aldri trodde vi ville. Vi har fått muglitheten til å se og oppleve ting vi aldri kunne tro var mulig. Vi har delt scene med mennesker vi beundrer, folk vi ser opp til, og best av alt, våre venner. Og nå, som med alle gode ting, har det fått en slutt.
Takk for all support, og for å ha vært en del av eventyret.
My Chemical Romance.»Vokalist Gerard Way uttalte via twitter at:Også andre artister har uttalt seg om bruddet på twitter, blant annet Gallows-trommis Lee Barratt:samt Against Me!-vokalist Laura Jane Grace:My Chemical Romance startet i 2001 etter at vokalist Gerard Way på avstand opplevde 9/11 på toget fra New Jersey til New York, og med et stort utvalg hits som blant annet Helena, I'm Not Okay, The Ghost Of You, Teenagers, I Don't Love You, Na Na Na (Na Na Na Na Na Na Na Na Na), , og ikke minst anthemet Welcome To The Black Parade, satte de et voldsomt så stødig avtrykk i musikkhistorien. Bandet slapp i løpet av karrieren fire studioalbum ("I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love", "Three Cheers for Sweet Revenge", "The Black Parade", og "Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys"), samt deres siste prosjekt, Conventional Weapons, et album sluppet i fem deler som besto av tidligere skrapet materiale. Gutta skal ha tilbragt den siste tiden i studio for å spille inn sitt femte studioalbum.

My Chemical Romance sto også i spissen for det som ble sett på som "emo-bølgen" på tidlig 2000-tall. Med melodisk punkrock, mørk øyensminke og svarte klær appellerte de ofte til mennesker, spesielt tenåringer, som følte seg litt på siden av samfunnet, og biidro til en stil som etterhvert fikk fotfeste over hele verden. Dette så til de grader at de til stadighet måtte tilbakevise at de var en kult eller sekt, til skremte foreldre. Et stadig tilbakevendende slagord blant fansen var derimot "My Chemical Romance Saves Lives".

På sitt siste studioalbum, Danger Days, skiftet de derimot stil totalt, og noen spekulerte på om dette var begynnelsen på slutten. Om dette har noen sannhet vil vi muligens aldri få vite, men at det er et, for mange, monumentalt band som nå har lagt musikkinstrumentene på hyllen, er det ingen tvil om.

Oppdatering 24.03.2013:
Etter en voldsom rykteflom som spekulerte i at bandet ikke var splittet opp likevel, men heller skulle fortsette under et annet navn pga rettigheter, postet Gerard Way i natt et langt brev via twitter som dementerer ryktene.Se et utvalg av bandets musikkvideoer under: