Fire nye band til sommerens Måkeskrike som går av stabelen 26 - 27 juli i Bendiksbukta, Odderøya - Kristiansand.

KVELERTAK
Etter debutsuksessen ”Kvelertak” i 2010 har det kritikerroste bandet fra Rogaland endelig sluppet årets etterlengtede oppfølger, ”Meir” – noe også terningkastene kan bekrefte. Det er ikke uten grunn at Kvelertak har etablert seg en fanskare verden over, er på topplista til de mest kresne musikkskribentene som finnes og hylles av band som Mastodon og Converge. Og samtidig synger de også på norsk! Kvelertaks metalinspirerte hardrock/punkrock er et adrenalinkick av det utenomjordiske. Denne våren turnerer bandet i USA og Canada før de vender nesa mot Europa igjen, og siste helga i juli står de på scenen i Bendiksbukta.

OSLO FAENSKAP
Ikke overraskende kommer dette faenskapet fra hovedstaden. Til tross for de fem guttenes unge alder, som er gjennomsnittlig 18 år, har de rukket å spille fletta av folk over hele landet med blant annet Kvelertak, Satyricon og Mayhem. I sommer er de klare for både Øyafestivalen og Hovefestivalen og du vil garantert høre mer om disse gutta fremover. Bandet har høstet lovord blant anmelderne og leverer drevne liveshow med brutalt engasjement og rå vokal. Sjangermessig trekker de inn alt fra black metal, metalcore og trash – her kan du forvente deg en såpass blytung opplevelse at du bør investere i en nakkestøtte med én gang du får feriepengene.

DRÅPE
De fem medlemmene i Dråpe (Kristiansand/Oslo) slipper sitt debutalbum ”Canicular Days” i disse dager – nærmere bestemt fredag 19. April. De har allerede en selvtitulert EP (2011) i bæreposen, samt en rekke spillejobber (Slottsfjell, Hove, By:larm, Pstereo) i sekken sin. I år spiller de også på Roskilde og Øyafestivalen. Disse dyktige musikerne vil nå nye høyder, her er det bare spørsmål om tid. Hva passer vel bedre da enn å hylle sørlandssommeren på Måkeskrik med den herlige blandingen av indiepop, shoegazing og post-rock – akkompagnert av Hanne Olsen Solems nydelige vokal. Her vil du få i både pose og sekk!

BLACKBIRD RAUM (US)
Blackbird Raum fra Santa Cruz i California startet opp i 2004. De har turnert verden over og har flere utgivelser bak seg, men dette er første gang de spiller i Norge! Bandet har hentet inspirasjon fra mange ulike sjangre og kulturer, men ønsker ikke å bli satt i bås av den grunn. De har et helt særegent lydbilde de selv vil beskrive som ”akustisk anarko-punk". Den nærmeste beskrivelsen vi klarer å komme for uinnvidde må være ett sted mellom folkrock og punk - med antipolitiske tekster og imponerende liveopptredener. Blackbird Raum dasker løs på vaskebrettet, river i banjostrengene og drar trekkspillbelgen kjappere enn hele Lindesnes Trekkspillklubb tilsammen.