The Smashing Pumpkins ble dannet i Chicago i 1988, og var et av de mest suksessfulle og kritikerroste bandene på 90-tallet, med legendariske album som ”Siamese Dream” og ”Mellon Collie and the Infinite Sadness”. Anført av låtskriver, vokalist, gitarist og primus motor Billy Corgan, skapte de en særegen blanding av goth-rock, heavy metal, drømme-pop, psykedelia og prog-rock og solgte over 30 millioner album på verdensbasis.

Bl.a. interne stridigheter og narkotikamisbruk gjorde at bandet ble oppløst i 2000, men i 2006 ble det heldigvis comeback – denne gangen med ny besetning. Nå er de aktuelle med det kritikerroste albumet ”Oceania” fra 2012, som bl.a. fikk en femmer i Dagsavisen og 4/5 av Allmusic: "…these are some of the most memorable and rousing songs Corgan has delivered since 1993's Siamese Dream, the album that Oceania most closely mirrors in tone and aesthetic”.

Sist Billy Corgan & Co. var i landet spilte de i Oslo Spektrum - en konsert som fikk 8/10 av Musikknyheter. Gjør deg klar for eksklusiv klubbkonsert med legendariske The Smashing Pumpkins på Sentrum Scene tirsdag 30. juli!Billetter i salg lørdag 20. april kl. 10.00.

Les anmeldelsen av konserten i Spektrum