Vi har billetter til Bombino som spiller på Cosmopolite førstkommende fredag. Bombino har nylig gitt ut den strålende skiva Nomad, som fikk hele 9 av 10 her på Musikknyheter.no. Albumet er produsert av Dan Auerbach fra The Black Keys. Vår anmelder Grandø skrev følgende:

- Auerbach skal ha sin del av æren for den gode produksjonen, men at Bombino nå erobrer verden skyldes først og fremst hans unike talent som musiker. Har du muligheten, bør du benytte sjansen til å se ham fra scenen på Cosmopolite i Oslo fredag 26. april. Kjøp og digg Nomad i mellomtiden.

Selv om gitaristen Bombino fra Niger bare er drøyt 30 år gammel, er han allerede for en kultfigur å regne innen ørkenblues. Han har også en sentral rolle i dokumentaren Agadez – The Music and the Rebellion, som for tiden går sin seiersgang på filmfestivaler.

Bombino, som egentlig heter Omara Moctar, ble født i Niger, på Saharas grense, i 1980. 13 år gammel fikk han en gitar av onkelen. Unggutten kunne ikke betale for egne leksjoner, men oppholdt seg stadig ved den lokale musikkskolen for å observere musikerne og ta til seg lærdom myntet på andre. Resultatet ble en helt unik og delikat spillestil, med transeframkallende og repetitive partier brutt opp av sublime soloer.

I dag, etter å ha vært en svært populær lokal trubadur i mange år, opplever den enigmatiske Bombino et internasjonalt gjennombrudd. Hans siste album, magiske Agadez, har fått strålende kritikker og solgt over all forventning. Utrolig nok skal han være enda bedre i konsertformat. «Hypnotisk» er et ord som går igjen. Han ble introdusert til norsk publikum for første gang på Oslo World Music Festival i 2011.Delta i konkurransen her