CAT POWER (US) - TORSDAG 8. AUGUST

Cat Power er en artist vi har ønska oss til Øyafestivalen i lang tid. Først nå har det passa, og det er vi veldig glade for. Artisten bak fjorårets meget sterke album Sun, kommer til Middelalderparken torsdag 8. august. Chan Marshall har siden midten av 90-tallet gitt ut musikk under navnet Cat Power. Etter en pause de siste åra, var Sun et godt bevis på at Cat Power fortsatt leverer meget sterk, personlig og fengende pop. Innholdet på skiva er musikk hun har jobbet med og produsert sjøl i tre år før utgivelsen i fjor. Hennes utgivelser har de siste ti åra stadig gjort det bedre på salgslistene. Sun nådde topp ti på den amerikanske albumlista i fjor.


LAURA MVULA (UK) - ONSDAG 8. AUGUST

Laura Mvula fra Birmingham er en ny britisk soulkomet. Debutalbumet Sing To The Moon kom nylig og hoppa inn på topp ti i hjemlandet. Enkelt fortalt lager hun moderne, sofistikert soulpop, og låner elementer fra tradisjonelle uttrykk som jazz, RnB og gospel. Hun har blitt sammenligna med storheter som Billie Holiday og Erykah Badu. Med seg på scena har hun et band som inkluderer flere av hennes familiemedlemmer.

MONA & MARIA - LØRDAG 10. AUGUST

Mona & Maria ga nettopp ut sitt første album, My Sun, på Jansen Plateproduksjon. Flere store medier har allerede rukket å skryte voldsomt av låtene deres. De har laget en pen bunke vakker folkpop, som har fått anmelderne til å trekke fram storheter som First Aid Kit og Fleet Foxes.