Øyafestivalen slapp tidligere i dag nok et knippe fine artister til årets festival.

De som i tillegg til tidligere annonserte navn er klare for Middelalderparken i august er: Efterklang (DK), Jenny Hval, Cold Mailman, Iceage (DK) og Nosizwe.

EFTERKLANG (DK) - ONS 7. AUGUST

Den danske trioen Efterklang har gitt ut et knippe meget sterke utgivelser de siste ti åra. Bandet fra København gir nå ut skivene sine på legendariske 4AD. De beveger seg mellom musikalske stilarter som indie, elektronika, drømmepop og post-rock. Deres foreløpig siste album Piramida (2012) har, som utgivelsene før, fått svært gode anmeldelser internasjonalt. Albumet har hentet inspirasjon fra et tidligere russisk gruvesamfunn på Svalbard. Dette har bidratt til et nordisk og særegent sound. Onsdag 7. august kommer de til Øya for å spille intimkonsert på vår minste scene, Klubben. Det bør du ikke gå glipp av.


JENNY HVAL - ONS 7. AUGUST

Jenny Hval ga opprinnelig ut musikk under navnet Rockettothesky, men har de siste åra valgt å bruke sitt eget navn. I vår kom skiva Innocence Is Kinky på kvalitetsselskapet Rune Grammofon. Albumet følger den kritikerroste Viscera fra 2011, som havna på sjølveste Uncuts liste over de beste albuma fra det året. På Innocence Is Kinky samarbeidet hun med John Parish, som er kjent for sitt arbeid med PJ Harvey. Jenny Hval er en ærlig og frittalende artist, som det er vanskelig å på rettferdig måte sammenligne med andre.


COLD MAILMAN - ONS 7. AUGUST

Om noen dager slipper Cold Mailman ny singel og om ett par måneders tid skal de spille på Øyafestivalen. Bandet, hvor flesteparten av medlemmene kommer fra Bodø, har de siste åra mottatt mye skryt for sin nordiske variant av indiepop. Deres nye album Heavy Hearts kom i april og har fått en rekke gode anmeldelser.


ICEAGE (DK) - TORS 8. AUGUST

Iceage fra København har de siste åra vært en av de store sensasjonene i den Skandinaviske undergrunnen. På kort tid ble de favoritter hos etablerte musikkmedier, bloggere og andre med sans for rå post-punk. For to år siden skapte de furore med det spenstige debutalbumet New Brigade. Da var medlemmene i slutten av tenåra. I vinter fulgte de opp med You’re Nothing. 8. august skal de sørge for energi og svett moro i Klubben. Pitchfork har stempla begge albuma til Iceage best new music.


NOSIZWE - LØR 10. AUGUST

Nosizwe Baqwa lager sterke låter som blander elementer fra pop, soul, jazz, hiphop og elektronika. I samarbeid med SoulBase har hun oppnådd et moderne, friskt sound. Hennes første singel Do You ble utgitt i fjor høst og viser en spennende artist, som fort kan prege moderne pop i Norge de neste åra. Hun har tidligere samarbeidet med kjente navn som Karpe Diem, Paperboys og Madcon. I sistnevnte finner man hennes langt mer kjente bror Tshawe. Nå skal hun vise seg fram på egenhånd og i løpet av året kommer debutalbumet.