Googler du The Northern Belle får du opp et bordell i den australske byen Cairns. Men dette er også navnet på et relativt nytt band fra oslo, frontet av vokalist og låtskriver Stine Andreassen fra Tromsø. Flere av bandmedlemmene spiller med artister som Kaveh, Envy, Yngve and His Boogie legs og Lisa Skoglund, så allsidighet er i alle fall ingen mangelvare.

Andreassen skriver de fleste av bandets låter. Flere av låtene ble skrevet for en stund tilbake, mens bandet bare har spilt sammen i et års tid. På dette året har de spilt på klubbkonseptet «Die with your boots on» på Revolver, hatt spillejobber på John Dee og Tronsmo, mens de er klare for Fetenfestivalen på Geilo i august. Siste nytt er altså dagens singelslipp. Låten Go On blir sluppet på iTunes, Wimp og Spotify, og kan best beskrives som en bluespreget americanaballade, der teksten og de vakre harmoniene glir inn i hverandre til et melankolsk lydbilde, videre styrket av et sterkt band. Steelgitaren har nesten en like viktig rolle som vokalen, noe som gir låten et særpreg, spesielt på en norsk scene. Bare å glede seg, altså.

Låtideen ble til da jeg var i Nashville i fjor sommer og i år. Etter mye hjelp fra bandet, ble den sendt tilbake for mastring. Jeg elsker byen, og det er utrolig stas at låten avsluttes der den startet. Det er nesten bare Ida Jenshus man hører om i denne sjangeren i Norge, og jeg krysser fingrene for at det er plass til oss også, sier Andreassen

Billie Van kom nylig med nyheten at hun har blitt signet på Universal, og hun kan kanskje sies å ha noen av de samme inspirasjonskildene som dere. Er americana/country/folk-sjangeren i ferd med å gjøre et lite fremskritt i Norge?
- Jeg tror absloutt at det er en voksende sjanger med tanke på alle de "folkelige" artistene som er i Norge nå, som Jonas Alska, Paskalev, Mona & Maria og Atlanter.
I tillegg er jo First Aid Kit en megahit og mange tar jo etter dem. Man ser jo bare på moten at country er "in" om dagen.

Låtene Boys be aware og I forget to forget you , (som forøvrig er mikset av Andreassen selv), ligger allerede ute på soundcloud. Slippfest sammen med visesangeren Daniel Kvammen finner du på Smelteverket i morgen kveld.

The Northern Belle på soundcloud
Go On på Spotify
Facebook