Vi må helt tilbake til 2001 da Datarock for første gang spilte på et Numusic arrangement, og etter dette har båndene mellom Numusic og Datarock forsterket seg gjennom årenes løp. Og gjennom det å vokse sammen har det nå resultert i at Datarock, sammen med Stavanger Symfoniorkester, skal levere et bestillingsverk i det nye konserthuset
i Stavanger!

Til denne konserten blir det levert nytt låtmateriale av Datarock, som selvsagt er synonymt med festivalens navn; Numusic.

- ”Numusic har alltid vært flinke til å ’pushe’ Datarock og gi oss tilbakemeldinger. Denne gangen presser begge parter grensene med å presentere den mest bisarre og ekstreme idéen vi kunne komme opp med, nemlig; ”DATAROCK – The musical” …in concert.” Sier Fredrik Saroea i Datarock.

For Numusic er det en stor ære å igjen få jobbe med Stavanger Symfoniorkester. Samarbeidet da Jeff Mills spilte sammen med SSO var utfordrende, men ga en mersmak. I tillegg at vi får arrangere dette i det nye konserthuset vitner om Numusic sin voksende rolle.
Det blir altså en hel time med helt nye låter, som aldri er hørt eller fremført tidligere. Og sammen med Symfoniorkesterets arrangementer satt opp av Morten Christophersen, blir dette et av de mest spennende prosjektene for Numusic, skriver festivalen i pressemeldingen.

Dette blir en del av festivalpasset til Numusic, og er et arrangement en ikke vil gå glipp av. Med Datarocks ekstreme evne til å underholde og gi publikum det man forventer - og litt til, er det garanti for underholdning, fantastisk musikk og et unikt show. Det er verdenspremiere!

5.-7. september 2013 går Numusic inn i sitt 14 år som festival. Våre mål er å presentere historien og fremtiden til elektronisk musikk. Gjennom en langhelg skal over 30 av verdens fremste DJs, band og produsenter presenteres, samtidig som fremtidens DJs, band og produsenter som Numusic har tro på, få vise seg frem. Fra før av har
Numusic presentert Mari Boine (NO), Lee ’Scratch’ Perry (J) & The Orb (UK), John Grant (US), FM Belfast (IS),Marc Romboy (DE), Sisy Ey (IS), Saschienne (DE), Gluteus Maximus (IS), Terranova (DE), Lemâitre (NO), Sandra Kolstad (NO), Dean Blunt (UK), TM404 (SE), Kint Knut (UK), Ulf Eriksson (SE), An On Bast (PL), Boge & Scandal (NO), Nite Sprite (NO), Thomas Urv (NO), Hypertext (NO), Eon Hood (NO) til årets festival.

Festivalen vil i all hovedsak foregå på Tou Scene.