Personlig vet jeg ikke hva årsaken er, men Cage The Elephant er et band som har fått skremmende lite omtale blant musikkpressen her til lands, til tross for kvaliteten på musikken de lager. Jeg vet ikke om dette er gjeldende for resten av landets musikkinteresserte, men for sikkerhetsskyld, her er en liten introduksjon;

I 2008 ga det Kentuckybaserte bandet ut sin selvtitulerte debut. En variert skive hvor man kunne høre inspirasjon fra alt fra klassisk rock, til funk og blues. Singelen Ain't No Rest For The Wicked ble trukket fram som platas høydepunkt og ble blant annet brukt i spillet Borderline og filmen The Bounty Hunter.

Oppmerksomheten rundt bandet vokste gradvis, men det var først når oppfølgeren Thank You, Happy Birthday - en mer punkrock-inspirert skive - kom i 2011 at musikken nådde et bredere publikum. De opptrådte hos David Letterman og Jay Leno og turnerte med Foo Fighters over en lengre periode (Dave Grohl steppet også inn som trommis for CTE, som følge av en akutt skade hos bandets egen trommeslager). Rolling Stone Magazines lesere stemte frem bandet som årets nykommer (til tross for at de ble dannet på midten av 2000-tallet) og bladet selv plasserte andrealbumet på en 15. plass blant årets utgivelser.

Bandet har med andre ord oppnådd mye med sine to plateutgivelser og er i høst klare med skive nummer tre. En skive de har valgt å kalle Melophobia. I sann Cage-ånd hører man på platens første singel, Come A Little Closer, at de nok en gang har eksperimentert med eget lydbilde. Det er denne stadige forandringen som gjør alle hint om nytt materiale så spennende; Hvilken retning vil de gå denne gangen? Hvem blir inspirasjonskilden? Men til tross for uforutsigbarheten som følger hver eneste utgivelse er i hvert fall en ting sikkert; Matt Schultz' særegne vokal vil alltid være der. Og godt er det.

Hør Come A Little Closer her;