James Blake startet karrieren sin i DJ-boksen på toneavgivende klubber som FWD og Mass i London da dubstepscenen virkelig begynte å skyte (kommersiell) fart, hvilket tydelig har inspirert hans tidligste arbeid. Rumlende bass, suggerende trommer og James' klassiske pianotrening kombinert med hans utrolige evne til å behandle samples og looper har gjort han unik, til en slags ekte kunstner i det elektroniske poplandskapet. Da han i tillegg oppdaget sangstemmen sin for rundt tre år siden, ble alle enige om at James Blake er en av vår tids musikalske genier.

Med to fullengdere i bagasjen og en rekke EPer kommer vi i høst til å møte en moden 24 åring med en sterk og variert katalog, fra dansevennlige "CMYK" som var på så og si alle musikksynseres årsbeste-lister, til det store gjennombruddet med den nedstrippa Feist-coveren "Limit to Your Love" og hans seneste, relativt poppa sukessingel "Retrograde". Det er også verdt å nevne at Blake, eller Harmonimix som han kaller seg til tider (når han gjør remixer), har gjort en av årets desidert beste og mest interessante remixer med Malas "Changes" (Harmonimix).

Om noen timer spiller han på Øyafestivalen, og om noen måneder, på en langt mindre og mer intim scene, gir han deg magien, melodiene og stillheten - alt du kan ønske deg en oktoberkveld når høstmørkeret lagt seg over Oslo, skriver Goldstar i pressemeldingen.

Sentrum Scene, 3. oktober 2013
Billetter i salg via Billettservice 16. august kl 11.00