UKA er stolte av å presentere en dobbelkonsert med de verdenskjente indierockerne The National, og Sveriges svar på Bob Dylan, The Tallest Man on Earth. 26. oktober runder de av UKA med en unik og eksklusiv konsert i Dødens Dal. The Tallest Man on Earth åpner kvelden, og The National setter kronen på verket.

- The National har i løpet av de siste årene posisjonert seg som et av verdens største og mest solide indierockband. The Tallest Man on Earth er på sin side en av Nordens mest talentfulle og karismatiske låtskrivere, sier booker Kasper Steen.

picture

Brooklyn-baserte The National har gjennom seks album oppnådd enorm popularitet. Det store gjennombruddet kom med kritikerroste Alligator (2005), og Pitchfork skriver at hvert album er mer ambisiøst og suksessfullt enn det forrige. Med nyutgivelsen Trouble Will Find Me høster de nye knallanmeldelser – femmere og seksere over hele fjøla. Forøvrig samme terningkast de fikk da de headlinet Roskilde i sommer. I Norge er det kun UKA som får besøk av The National i år.

- Vi ønsket artister som kunne utfylle hverandre i en konsertsetting, og det mener jeg vi har oppnådd med denne kombinasjonen, forteller Kine Stuhr Sjøblom, kultursjef i UKA.

picture

The Tallest Man on Earth starter konserten, og spiller et fullt sett med sin karismatiske scenetilværelse. Dalarne-svensken Kristian Matsson uttaler selv at artistnavnet bare var noe han «fant på», men blir allikevel hyllet av kritikerne for sine meningsfulle tekster. Dagbladet trillet en femmer til sisteplaten There's No Leaving Now, og Lydverket skriver at folkrockeren ser ut til å «ha alt». The Tallest Man on Earth solgte ut Sentrum Scene i vår, og er endelig tilbake i Trondheim etter besøket i 2011. I Dødens Dal spiller han altså sammen med The National, i en konsertopplevelse eksklusiv til UKA.

I tillegg slipper UKA den danske popgruppen Scarlet Chives, og norske Sea Change, som er kjent for sitt atmosfæriske lydbilde. Scarlet Chives og Sea Change spiller på Knausscenen, et konsept som eksponerer morgendagens største musikere.Billettsalget er allerede i gang på UKA.no.