Bombino spilte en fantastisk konsert på Cosmopolite i vår. Nå har du en ny mulighet å få med deg Bombino i Oslo, og som ikke det var nok får du norske Atlanter med på kjøpet. Bombino ga ut den strålende skiva Nomad i vår, som fikk hele 9 av 10 her på Musikknyheter.no. Albumet er produsert av Dan Auerbach fra The Black Keys. Vår anmelder Grandø skrev følgende:

- Auerbach skal ha sin del av æren for den gode produksjonen, men at Bombino nå erobrer verden skyldes først og fremst hans unike talent som musiker. Har du muligheten, bør du benytte sjansen til å se ham live. Kjøp og digg Nomad i mellomtiden.

Selv om gitaristen Bombino fra Niger bare er drøyt 30 år gammel, er han allerede for en kultfigur å regne innen ørkenblues. Han har også en sentral rolle i dokumentaren Agadez – The Music and the Rebellion, som for tiden går sin seiersgang på filmfestivaler.

Bombino, som egentlig heter Omara Moctar, ble født i Niger, på Saharas grense, i 1980. 13 år gammel fikk han en gitar av onkelen. Unggutten kunne ikke betale for egne leksjoner, men oppholdt seg stadig ved den lokale musikkskolen for å observere musikerne og ta til seg lærdom myntet på andre. Resultatet ble en helt unik og delikat spillestil, med transeframkallende og repetitive partier brutt opp av sublime soloer.

For å gjøre kvelden fullkommen har de fått med seg Atlanter. Jens Carelius og Arild Hammerø har den siste tiden konsentrert seg om å spille noe de kaller viddeblues i sitt nye band Atlanter. De har funnet inspirasjon i ørkenblues, deltablues og krautrock. Likevel høres ikke resultatet helt ut som noen av disse stilartene. Resten av kvaretten består av de erfarne musikerne Jonas Barsten Johnsen og Morten Kvam. Anbefales!