Anne Grete Preus trenger nesten ingen introduksjon. Men hun fortjener en liten en allikevel. Hun er en foregangsfigur for norske kvinnelige rockeartister og en meget habil gitarist. Dessuten er hun beintøff. Men ikke så beintøff at hun ikke har falt for den roen James Blakes musikk skaper.

Sjekk ut hva Anne Gretes favorittdille på musikkfronten er om dagen og hvorfor her:

Hvilket band eller artist er din nye favoritt og hvordan oppdaget du de?
- Jamens Blake er en interessant ung britisk artist som jeg oppdaget i våres. Tror jeg lette etter noe musikk på nettet, jeg har glemt hva det var, og så dukket denne helt spesielle stemmen opp i et delikat lydbilde som bygger på elektronikk og teknologi.

Hva er det med dette bandet/artisten som fanget din oppmerksomhet og hvorfor fortjener de din høyt verdsatte anbefaling?
- Den første sangen jeg hørte var, I Never Learnt To Share. Teksten var så sparsom, minimal, men sa så mye. Musikken hørtes ny ut og framføringen var utsøkt. Jeg oppdaget at Blake bare er midt i 20 årene og allikevel har funnet fram til et så personlig og originalt lydbilde. Musikalsk og artistisk. Når jeg så han skulle spille på Øyafestivalen bestemte jeg meg for å gå og høre ham også fordi jeg var nysgjerrig på hvordan han ville framføre musikken sin live. Jeg nøt virkelig konserten, som var en stor musikalsk opplevese!

Kan du beskrive musikken og plassere hva slags humør og stemning den setter deg i?
- Dette er levende, sofistikert kunstmusikk. Sparsom og kraftfull. Blakes stemmekontroll gjør konsertopplevelsen intens. Når jeg spiller Blake hjemme i i stua, syns jeg det brer seg en ro.

Til slutt: Hvilken artist er du mest stolt av at har anbefalt DIN musikk?
- Det må være Lenny Kaye, den faste gitaristen til Patti Smith. Nå er jeg også veldig stolt over at han har lagt igjen noen velvalgte gitarhyl på den nye platen min, Et sted å feste blikket.

Hør låten "I Never Learnt To share" her:
Foto: Fin Serck Hanssen