- De mørke regntunge høstkvelder nærmer seg, og med dem også alt de fører med seg av depresjoner, angst og redebygging. I denne anledning ønsker vi i marOder å nøre opp under sorgen ved å utgi en skikkelig gyser av en deppa høstlåt! Men, mine damer og herrer: Vi trenger hjelp fra deg: vi mangler nemlig cover, forteller bandet til Musikknyheter.no

- Har du lyst til å følge marOder gjennom den høstlige misære, og lage et cover til marOders nye singel? Bli med på vår konkurranse, da vel!

Instruks: La deg inspirere av låta, samt all verdens høstmelankoli, og tegn, fotografér, mal, eller klipp ditt bidrag sammen til et skikkelig sørgelig høstcover. Levér ditt bidrag på:
-Instagram: bildet må ha hashtag #maroders og #slippmeginn.
-Facebook: post bildet på veggen til Maroders offisielle side, og tag bildet med ”slippmeginn”.
Det beste bidraget kåres av marOder selv, og vinneren inviteres til en eksklusiv konsert i Oslo i november, hvor den offisielle kåringen også vil finne sted. Konkurransens vinner får også sitt bidrag som frontcover på singelen, som utgis digitalt senere i høst, og alle bidragene som kommer inn til oss vil bli brukt i en videomontasje til låta som legges på Youtube.

MarOder er en psykedelisk slowrock-trio i grenseland mellom nattklubb og grendehus. Mellom danskebåt, hornmusikk og Pink Floyd. Trioen består av Atle Hassel på hammondorgel og synther, Gunnar Berg Nielsen på trommer og klokkespill og Aslag Guttormsgaard på gitar og vokal. Forvent deg magiske musikalske øyeblikk med musikk som er dyster og vakker og merksnodig på samme tid.

Vi sendte avgårde noen spørsmål til mannen i front, Aslag Guttormsgaard, også kjent fra band som Black Debbath og Hurra Torpedo, for å nevne noen få.


Ny singel på gang, fortell litt om låten.

- Låta heter "Kom inn, slipp meg inn" og er en lett desperat høstlåt, sunget av en som står ensom i høstmørket og lurer på hvorfor det skal være så forbaska vrient å enten slippe inn i livet til et annet menneske, eller få muligheten til å slippe inn et annet menneske i sitt eget liv.


Når kommer albumet? Fortell gjerne litt om innspillingen.

- Selve albumet kommer tidlig i februar 2014. Albumet er spilt inn i både på kulturlåven i Asker og på kontoret. Kontoret er hva jeg kaller arbeidsrommet mitt, som ligger i et gammelt vedskjul der jeg bor. Tanken er at jeg kan si at jeg går på kontoret når jeg går ut av døren hjemme.


Hvorfor må alt være så trist om høsten?

- Vi blir minnet på at alt er forgjengelig. Alt dør til slutt. Samtidig er det litt deilig. Høsten er verdens beste unnskyldning for å slappe av under dyna lenger enn vanlig, drikke vin rett etter mørkets frembrudd (Som jo er skikkelig tidlig) og sosialisere masse for å holde kulda og mørket på avstand. Eller bare en grunn til å gjemme seg bort og være i fred, noe som jo også kan være deilig i blant.


Hva synes du er tidenes beste høstalbum?

- Det må være "I see a darkness" med Bonni Prince Billy


Hvilke album passer best til de andre årstidene?

- Vinter må det bli alltid dystre og morsomme Tom Waits med "Blood Money ". Våren må det være noe optimistisk, kanskje Beirut med "The Flying Club Cup". Sommer må være godlåter i sola med Grizzly Bear og Shields.


Topp 3 norske albumcover?

- Mitt eget cover fra albumet med Aslag, "Søster Hvit". Et underkjent kunstnerisk prosjekt hvor hvert cover er en spå, som kan brettes ut på spåmåten, og slik kan man lese om skiva. Hvert av de 600 coverene ble håndbrettet av meg for å spare penger. (Jeg sitter fortsatt igjen med et kjempelager)

Black Debbaths "Welcom to Norway", der vi lagde en hel guidebok om Norge, og alle bildene er tatt i montrene på Zoologisk museum. Makan til bilder - tatt av LP Lorenz - skal man lete lenge etter.

"Due" med Gartnerlosjen, cden er i en boks hvor det fulgte med en frøpose, og hvor alle tekstene står på løse plantekort.

MarOder på Facebook

Bandets hjemmeside