Danske Efterklang har spilt noen flotte konserter i Norge i år, og det norske publikummet begynner å få ørene opp for bandets særegne sound. I dag ble det klart at trioen kommer tilbake til Norge i februar 2014 for hele tre nye konserter; på Verftet i Bergen 7.februar, Samfundet i Trondheim 8.februar og Parkteateret i Oslo 9.februar!

Parkteatret uttaler:

Efterklang består av de tre barndomsvennene Mads Brauer, Casper Clausen og Rasmus Stolberg, fra den lille øya Asl i Danmark. De flyttet til København, hvor de i 2000 startet Efterklang. Siden den gang har det skjedd mye! De har gitt ut 4 album, spilt konserter over hele verden, mottatt store ord fra internasjonal presse, spilt konserter med fullt symfoniorkester og vunnet flere priser i hjemlandet.

Nå kommer de tilbake til Norge!
De gjester Verftet i Bergen 7.februar, Samfundet i Trondheim 8.februar og Parkteateret i Oslo 9.februar!

Efterklang slapp for 1 år siden sitt 4.album, ”Piramida”. I forkant av innspillingen var guttene på en 9-dagers tur til Svalbard, nærmere bestemt i Piramida på Spitsbergen, en landsby som ble forlatt i 1998 og siden har vært en spøkelsesby. Det bor flere isbjørner enn mennesker der! I løpet av de 9 dagene i Piramida tok de opp over 1000 lydklipp, blant annet i forlatte bygninger, et svømmebasseng og en gammel konserthall.

Under oppholdet på Svalbard fulgte fotograf Andreas Koefoed bandet. Han filmet opplevelsen, noe som har endt i dokumentarfilmen ”The Ghost of Piramida” som omhandler Efterklang, innspillingen og det forlatte Svalbard.

"Piramida" fikk ble hyllet av internasjonale medier, blant annet av Q, The Fly, MOJO og Time Out.
”Here’s a band on top of the world, and on top of their game.” 4/5 - Q
”A fully-realised work of intellect and warmth.” – 4/5 - The Fly
”A masterpiece.” – 4/5 - MOJO
"Potent and symphonic… this is much more than a postcard from a ghost town." – 4/5 - Time Out

Aldersgrense: 18 år
CC: 220 + avgift