Ekkofestivalen arrangeres i oktober hvert år i Bergen, og definerer seg selv som en «festival for elektronisk kunst og musikk». I løpet av de ti årene Ekko har holdt på, har en rekke av landets ledende navn innen elektronisk musikk gjestet festivalen – vi nevner Kim Hiorthøy, Todd Terje, Sandra Kolstad og Bjørn Torske, i tillegg til en rekke internasjonale artister. I morgen braker det løs igjen, og Musikknyheter har snakket med noen av Bergens musikkfolk for å høre hva man burde få med seg på årets festival.


Line Ira, Perfect Sounds Forever og Ira Ira

– Åpningsdagen på årets Ekkofestival med Pantha Du Prince, Majical Cloudz og Jon Hopkins må være den sterkeste Ekko-bookingen noensinne. Hadde resten av programmet holdt like høy standard, ville det vært tidenes Ekkofestival for min del!

– På åpningsdagen vil jeg spesielt trekke fram Majical Cloudz som til tross for et ganske dustete bandnavn, har gitt ut et meget bra album i år. Ryktene sier at de er en liveopplevelse av de sjeldne. Jon Hopkins – som vi hadde på den aller første Perfect Sounds Forever-konsertrekken i 2011 – anbefales selvsagt også.



Emilio Sanhueza, DJ og gründer bak Nabovarsel og Shadow Agency

– Det skjer ting med hip-hop om dagen - både i og rundt musikken. Mykki Blanco er kanskje en av de mest fascinerende personene som har dukket opp i denne sjangeren de siste årene. Enten det er drag, mann eller kvinne så er det ikke fett om ikke beatsene er kule og rappingen er bra. Det er det.

Pantha du Prince & The Bell Laboratory var en av årets konsertopplevelser for min del, da de spilte på hovedscenen på Nuits Sonores-festivalen i Lyon, Franrike. Kan nesten ikke vente til dette gjentas på USF Verftet. Jeg er faktisk litt skeptisk til albumet, det funket ikke helt for meg. Derfor var det superkult å se at det fungerer så utrolig bra live. Storopplevelse.



Øystein Braut, vokalist og låtskriver i Electric Eye

– Vi er ute og spiller på Iceland Ariwaves under Ekko, men etter å ha tatt en titt på programmet vil jeg anbefale Aurland Heartbeat, som er et samarbeid med Bergen Internasjonale Filmfestival (BIFF) med elektronikk basert på et triathlon-løp. Stockhaus liker vi godt, og ellers er alt som VJ Birk Nygård driver med verdt å se.

[Aurland Heartbeat er ifølge BIFFs hjemmesider «et kunstprosjekt som kombinerer elektronisk musikk, film, idrett og natur på samme scene. Aurland Heartbeat gir lyd og bilde til pulsen fra en utøver gjennom et av verdens hardeste triathlon. Ved at en pulsklokke samler inn hjerterytmedata gjennom hele løpet fra start til slutt (...) får publikum mulighet til å reise gjennom et triathlon - både visuelt og musikalsk.»]



Monstereo

– Vårt stalltips er Pantha Du Prince. Det tror vi blir litt av en opplevelse. En konsert både for de som liker å danse, men også for de som bare vil nyte klangen fra klokkene. Ellers anbefaler vi Aurland Heartbeat, det er en kul idè. Vi tror på flotte bilder og flott musikk.



Øyvind Halsøy, Nabovarsel

– Konserten til Actress er den jeg gleder meg mest til. Han lager musikk som er vanskelig å beskrive, den spenner veldig vidt over mange sjangre. Man hører samtidig ganske raskt at det er en Actress-låt. Låtene høres ofte ganske lo-fi ut med mye knitring og støy, samtidig som de er svært godt produsert. Jeg er veldig spent på hvilken retning denne konserten kommer til å ta.



Ekkofestivalen arrangeres i år fra 25 oktober til 2 november. Hovedarenaen for årets festival er Østre – Hus for elektronisk musikk og kunst, mens det også vil være arrangementer ved USF Verftet, på Logen Teater og i Johanneskirken. Musikknyheter anbefaler et festivalbesøk.