Dråpe slapp debuten «Canicular Days» til både svært gode anmeldelser og salgstall i april og spilte seg gjennom sommeren på scener hos Øya, Roskilde og et hav av mindre festivaler. I starten av november dro Dråpe på sine første utenlandsturer til Tyskland og Danmark og nå er det klart: Amerika står for tur. Og ikke bare en tur, men to!

Dråpe er klar for SXSW, verdens største musikkbransjefestival i Austin, Texas. Bransjefestivalen har de siste årene vært i takt med den norske scenen og flere har opplevd at indie-suksess her hjemme ofte blir belønnet med en invitasjon til Texas.

For mange er SXSW det første møtet med det amerikanske markedet. For Dråpe blir SXSW det andre møtet. Dråpe er nemlig også klar for SXSWs lillebror i nord, M For Montreal i Canada. Der blir de det eneste norske bandet. M For Montreal samler 3000 delegater og titusenvis med musikkhungrige publikummere i slutten av november og er blitt arrangert siden 2006. M For Montreal inviterer internasjonal musikkbransje, journalister og taste makers til Montreal og blir et perfekt møtepunkt med den amerikanske scenen for Dråpe før turen. I tillegg til konserter i Montreal skal Dråpe også spille i byene Ottawa, Kingston, Hamilton og Toronto samt besøke canadiske collegeradioer.

Dråpe forklarer:

«Det blir fett å reise til Amerika og oppleve det amerikanske indiemiljøet. Så håper vi at det å reise til M For Montreal før vi reiser til SXSW er smart og bærer fine frukter etterhvert. Det blir også fett å få oppleve det amerikanske musikkmiljøet uten å se ansiktene til Rihanna og Eminem for de ser vi nok av ellers, synes vi. Og så gleder vi oss til å drikke punsj ut av røde plastikkglass og spille beer pong mellom konsertene.»