Kan vi bruke ordet comback etter fem år? Kanskje ikke, men det har nå vært en god stund siden vi sist hørte fra Lily Allen. Etter å ha giftet seg og fått to barn, ble det en lengre pause fra rampelyset for 28-åringen (selv om hun dukket opp på Pink sin True Love som Lily Rose Cooper ifjor), men nå har hun kommet tilbake for fullt.

Igår kveld kom den nye låten Hard Out Here, som er en lettbent og spydig poplåt i umiskjennelig Lily Allen-stil. Tekstmessig handler den om dobbeltstandaren i kvinners og menns roller i samfunnet, og refrenget går slik: Forget your balls and grow a pair of tits, it's hard, hard, hard out here for a bitch.

Så ja, det meste i låten blir sagt rett fram, ikke ulikt hennes tidligere hitlåter. I tillegg må videoen være noe av det mer underholdene som har kommet på en stund. Den har allerede rukket å bli hett debatert på YouTube da mange mener Lily er dobbeltmoralsk og skyter seg selv i foten ved å ha fargede dansere som twerker, mens andre påpeker at nettopp dette er en vellykket ironisering av dagens musikkvideoer. Morsomt er det uansett når vi får se hennes svar på "Robin Thicke has a big..."- ballongene kjent fra Blurred Lines. Legg også merke til produktplasseringen av E-lite - elektroniske sigaretter skal tydeligvis bli kult nå, iallefall hvis penger får styre...

Mens Hard Out Here er en låt/video som viser Lily Allen på godt og vondt, har hun også en annen, langt mindre kontroversiell låt i vinden for tiden; John Lewis sine årlige julereklamer i Storbritannia er svært populære, og i år er det en (for?) søt "Flukten fra dyreskogen"-aktig sekvens som er akkopagnert av Lilly sin cover av Keane's Somewhere Only We Know. Låten ligger an til å nå andre plassen på den britiske singellisten på søndag.

Sjekk ut begge låtene: