Det er festivalslippsesong, og i dag kom Malakoff med sine første navn for 2014. Det første slippet er helnorsk, og består av Karpe Diem, Stein Torleif Bjella, Skambankt og Hedvig Mollestad Trio.

Festivalen skriver:

Malakoff Rockfestival 2013 skrev seg inn i historien som den aller heftigste og beste i Malakoffs historie. Alle billettkategorier ble utsolgt og 21000 besøkende, hvorav 4800 var glade campere, skapte en vanvittig god stemning over to dager.

Men Malakoff Rockfestival har ingen planer om å hvile på laurbærene, og en stolt festivalsjef Arnt-Ivar Naustdal er svært fornøyd med første artistslipp for 2014.

- Vi er stolte og glade over å kunne presentere artister som alle er ledestjerner i sine respektive sjangre, sier Naustdal.

Karpe Diem

Få, om noen, norske artister har nytt en så bratt oppadgående kurve som det Karpe Diem har gjort de siste årene. Etter at de ble kåret til Årets Spellemenn i 2010, har Chirag og Magdi lagt stadig større deler av kongeriket for sine føtter.

Deres siste album «Kors på halsen, ti kniver i hjertet, moro og far i døden» (2012) ble kåret til årets norske album av VG, og Karpe Diem ble nominert til hele tre Spellemannpriser samme år. De mottok da også prisen for beste popalbum.

På livefronten har gutta solgt ut Oslo Spektrum og Rockefeller (tre kvelder på rad), headlinet Øya, spilt på Roskildefestivalen og med dette befestet sin posisjon som en av landets klart sterkeste liveattraksjoner.

Med et livesett stappfullt av hits, den perfekte blandingen av ungdommelighet/rutine og en feelgood-faktor få kan matche her på berget, er det med vidåpne armer vi ønsker Karpe Diem velkommen til Malakoff 2014.
Stein Torleif Bjella

Med solodebuten «Heidersmenn» i 2009 seilte Stein Torleif Bjella opp som den tause manns talsmann. Låter som ”Kamerat til kamerat”, ”Psykisk kan du vera sjøl” og tittelsporet traff utvilsomt en nerve i det norske folk, og da han to år senere fulgte opp med ”Vonde Visu” til enda større begeistring hos både kritikere og publikum.

Bjella har da også mottatt Spellemannpriser, Prøysenpriser og Bendiksenpriser for sitt arbeid, så da han nylig slapp den siste plata i sin selverklærte trilogi var fallhøyden stor.

Men med «Heim for å døy», som albumet heter, har Hallingdølen overbevist atter en gang. Både hans låtskriverkunst og formidlingsevne skinner stadig sterkere, og mange mener hans tredje album også er hans beste – så langt. At plata debuterte på førsteplass på VG-lista vitner vel også om at det bare ikke er kritikerne som har omfavnet «Heim for å døy».

På livefronten har Bjella nå utvidet sitt faste band med blant annet supertrommis Michael Blair, en mann som har spilt med artister som Lou Reed, Tom Waits og Elvis Costello. Og ifølge ryktene låter Bjella og hans band tyngre og bedre enn noensinne.

Så det er i grunn bare å begynne å glede seg, først som sist. Velkommen skal du være, Stein Torleif!
Skambankt

Terje Winterstø Røthing er kanskje best kjent som gitaristen i Kaizers Orchestra. Men nå som Kaizers har gitt seg på ubestemt tid, skal han nå vie tiden sin hundre prosent til Skambankt. Og som Norges ledende rockefestival kunne vi faktisk ikke vært mer fornøyd med denne utviklingen.

Skambankt er nemlig et av våre aller tøffeste, mest fengende og beint frem dritkule rockensembler, og vi er svært stolte og glade over å kunne presentere jærbuingene som en av årets absolutt saftigste godbiter.

Det har gått tre år siden man hørte ny musikk fra Skambankt, og deres P3-listede singel «Voodoo» gitt svært gode bud i forkant av bandets kommende album, som har fått tittelen «Sirene». Dette slippes på nyåret og skal etter rapportene være en plate hvor bandet ønsker å rendyrke sine gamle hardrock-referanser til det fulle.

Med andre ord er det høy fare for både djevelhorn, bred beinstilling og headbanging når Skambankt-sirkuset ruller inn i Nordfjordeid neste sommer. Vi gleder oss!
Hedvig Mollestad Trio

I skjæringspunktet mellom rock og jazz finner man mye tøft. Men få band er like tøffe som sunnmørsdama Hedwig Mollestad og hennes kumpaner i Hedvig Mollestad Trio.

Den 30 år gamle gitaristen, som har spilt med alt fra Jarle Bernhoft og El Doom til Trondheim Jazzorkester, ble tidligere i år utropt til Norges nye gitarhelt i Dagbladet. Med albumet «All Of The Witches» høstet de svært fortjent veldig gode anmeldelser.

Bandet har også lagt ut på veien, og spilt både her hjemme og i det store utland. Både Europa og fjerne strøk som Japan og Malaysia har blitt besøkt, og at dette er progressiv rock av høy internasjonal klasse, levner trioen liten tvil om.

Mollestad selv er ikke så opptatt av å definere musikken deres som enten jazz eller rock, og det er strengt tatt ikke vi heller. Det eneste vi vet helt sikkert er at det låter som ei kule, og at Malakoff-publikummet kommer til å elske dem!Billettsalget til Malakoff startet i dag!