Hovefestivalen kan i dag offentliggjøre de fem første artistene på 2014-plakaten. Fem ulike artister som hver for seg er svært populære innen sine respektive sjangere. Det britiske metalbandet Bring Me The Horizon, den amerikanske rapperen Pusha T, indie-yndlingene fra Manchester, The 1975, rapperhelten Lars Vaular og det norske elektronika-fenomenet Lemâitre skal alle besøke Tromøya uten for Arendal mellom 28. juni og 3. juli.

– De fem artistene er en fin liten miks av artisttyper som vi ønsker oss, og gir en god pekepinn på hva slags typer musikk kommer til å ha på Hove i 2014, sier bookingansvarlig Toffen Gunnufsen.

Bring Me The Horizon var på Hove allerede i 2009 og gjorde en uforglemmelig konsert i Amfiet. Anført av den karismatiske vokalisten Oliver Sykes har bandet fra Sheffield blitt verdenstjerner med sin egenartede blanding av hardcore, metal, punk og emo. I april slapp de sitt fjerde album, "Sempiternal", til strålende anmeldelser og høye listeplasseringer.

Pusha T er allerede velkjent som den ene halvdel av brødreduoen Clipse, men ga ut sitt debutalbum først i oktober 2013. "My Name Is My Name" er i hovedsak produsert og gitt ut av Kanye West og har en gjesteliste av produsenter og artister som Pharell, The-Dream, Swizz Beatz, Rick Ross, Young Jeezy, 2 Chainz, Big Sean, Future, Chris Brown og Kendrick Lamar.

Kvartetten The 1975 fra Manchester befinner seg med føttene godt plantet i den alternative rocken og deres selvtitulerte debutalbum gikk rett til topps på hitlistene i England da det kom ut i september.

Den meritterte norske rapperen Lars Vaular har gjennom årene skaffet seg et bredt publikum også utenfor den urbane musikken, og innehar nå en enestående posisjon i norsk musikk.

Norske Lemâitre gjester Hove for tredje gang og har de siste årene skaffet seg et stadig større navn internasjonalt. Duoen fra Oslo vant Hoveslaget i 2009 og spiller nå rundt om på festivaler og klubber fra Sydney til London.

Gunnufsen kan fortelle at det blir flere booking-nyheter med det første:
– Flere store navn er allerede bekreftet, og vi gleder oss til å dele disse med publikummet vårt utover i desember, avslutter han.

Hovefestivalen går av stabelen mellom 28. juni og 3. juli på Tromøya utenfor Arendal.