Dagens festivalslipp er ikke over, og nå er det Bergensfest sin tur! Festivalen har i dag offentliggjort intet mindre enn seks navn, nemlig: Franz Ferdinand, Lars Vaular, Television, Audrey Horne, Kylesa og Yelawolf!

Festivalen skriver:

Franz Ferdinand stormet inn på musikkscenen for 10 år siden og ble gloheite fra første stund med singelen ”Take Me Out”. Energisk og dansevennlig er stikkord som går igjen når skottenes musikk skal beskrives. De er aktuelle med uhyre sterke "Right Thought, Right Words, Right Action", et album som har mottatt unison hyllest i musikkpressen.
Lars Vaular stiller i en egen klasse og har hatt en eventyrlig utvikling som artist. Utvilsomt en av landets aller sterkeste norske artister for tiden – uavhengig av sjanger. Aktuell med kritikerroste ”1001 Hjem”, som også ble kåret til årets beste album av NRK P3 sin musikkredaksjon!Television var et av de viktigste bandene i den amerikanske new wave/postpunk-bølgen i USA på 70-tallet. På turnéen som tar Tom Verlaine og resten av bandet til Bergenfest gjør de klassikeralbumet ”Marquee Moon” i sin helhet!
Audrey Horne har hatt et eventyrlig år. Deres fjerde album "Youngblood" gikk rett inn på topp ti på VG-listen og Stein Østbø trillet terningen til seks funklende prikker. Førstesingelen "Redemption Blues" var også blant Dagbladets 25 beste norske låter i 2013. På kontinentet ble "Youngblood" månedens album i prestisjetunge rock- og metal-magasiner som tyske Rock Hard og Metal Hammer. Som om ikke det var nok, når den norske utgaven av Metal Hammer skulle gjøre opp status for årets plater, havnet Audrey Horne på førsteplass. Vel fortjent!
Kylesa er kjent for å blande sjangere, og er av den grunn vanskelige å sette i bås. Det eneste alle er enige om er at det låter sykt catchy og rått! Sjangere som stoner, psykedelia, doom og hardcore er til stede, og de klarer å gjøre det til sin helt egne unike miks.
Yelawolf beskrives av The Guardian som "one of hip-hop's most vital voices, telling tales of backwoods darkness and hard lives rather than boasting and bling." Eminem signerte Yelawolf til sitt plateselskap Shady Records, og Slim Shady var også produsent på 2011-albumet “Radioactive”. Musikalsk har de to rapperne en del til felles: musikken er hard, ekte og tidvis brutalt dyster, men alltid agressivt fengende og ekstremt energisk. Yelawolf har vært sparsom med å røpe for mye om det kommende albumet “Love Stories”, men vær ikke overasket om det ruver på en og annen liste over årets viktigste plater ved utgangen av 2014.Billetter til Bergensfest er i salg nå.

Les mer på Bergensfest sine hjemmesider