Pearl Jam offentliggjorde i dag at de legger ut på sommerturné i Europa i 2014. Turnéen starter i Nederland 16. juni og avsluttes 11. juli i England. 29. juni gjester bandet Telenor Arena.

14. oktober lanserte Pearl Jam sitt tiende og svært etterlengtede studioalbum, Lightning Bolt, produsert av Brendan O´Brien. Det er det første albumet bandet har gitt ut siden sitt forrige album, den suksessfulle plata, Backspacer, fra 2009.

Lightning Bolt gikk rett inn på 1. plass på Billboard Topp 200-lista, samt i iTunes i over 50 land. Albumet er nå i salg der musikk selges.

I 1991 ga Pearl Jam ut sitt første album, Ten, hvilket gjorde at den til da lite kjente gruppa fra Seattle ble superstjerner over natten. Etter ti album, 60 millioner solgte album verden over, hundrevis av opptredener og konsertopptak, fortsetter bandet å være både kritikerrost og kommersielt suksessfulle. I løpet av de siste 22 årene har Pearl Jam influert Rock and Roll like mye på grunn av sine sosiale og politiske prinsipper som deres nyskapende musikk, klassiske rockehits og bestselgende album.

I 2011 feiret de sitt 20 års jubileum med en turné som tok turen innom Canada, Sør Amerika, Sentral Amerika og Mexico. I forbindelse med jubileet var det også premiere på filmen Pearl Jam Twenty Years Along, med påfølgende bok og soundtrack.

Da Pearl Jam gjestet Oslo Spektrum 9. juli 2012 var det 12 år siden forrige gang de sto på en norsk scene, og publikum var mildt sagt elleville og i ekstase. Konserten ble svært godt mottatt av pressen også.

NRK Pyro skrev: «underholdende, intenst, vakkert, mimrende, overraskende og alt man vil ha fra et band som Pearl Jam»

Side2.no ga konserten 6’er på terningen og skrev: «Vi kan ikke annet enn å sitte igjen med følelsen av å være omfavnet og del av et magisk musikkøyeblikk»

Aftenposten Oslopuls rullet en 5’er og skrev: «Pearl Jam ga publikum alt og litt ekstra»Ordinært billettsalg til konserten i Telenor Arena 29. juni starter fredag 20. desember kl 09:00, via: www.livenation.no og www.billettservice.no