Det som for mange har virket som en umulig drøm er nå blitt virkelighet. Legendene i Tungtvann har bestemt seg for å gjenforenes for to eksklusive konserter i 2014.

«Vi er ekstremt stolte og egentlig litt satt ut over at vi har klart å få dette til. Dette er enhver bookingmanns våte drøm. Det å få gjenforent levende legender er ikke hverdagskost, og Tungtvann har bestandig hatt en helt spesiell standing i både Bodø og Trondheim» sier Gøran Aamodt, festivalsjef i Parkenfestivalen i Bodø, og Kim Aasli, bookingsjef ved Pstereofestivalen i Trondhem.

«Vi forventer et fyrverkeri av en opptreden og slibrige teksta levert over umiskjennelige tunge beats» sier de begge.

Under Parkenfestivalen i 2007 gjorde Tungtvann sin siste offisielle opptreden, og den sagnomsuste hiphop-trioen ble redusert til et kjært minne for mange. I etterkant av dette har Jørg1 og Jan Steigen fortsatt sin karriere via Joddski, Hålogalandslaget og Raggabalder, mens Poppa Lars har fortsatt som produsent for andre artister.

Så ut i fra intet har de plutselig valgt og gjenoppstå for en stakket stund. Hva har skjedd:

"Tiden er inne for en hyggelig liten rusletur ned memory lane" sier Jørgen Nordeng - som selvsagt går tilbake til sitt gamle kallenavn Jørg-1 for anledningen.

"Tidlig i høst begynte Tungtvann å dukke opp hvor enn jeg snudde meg", fortsetter Jørg-1, "Så ble vi spurt om å gjøre "Ubudne Gjesta" live for Tommy Tee sitt 20-årsjubileum på NRK P3. Når Tommy spør, så hopper du, han og National Rap Show har betydd mye for oss opp gjennom årene. Det var jævla gøy, og nå sist helg opptrådte vi uanmeldt i 40-årsdagen til vår gamle lydtekniker og et meget entusiastisk publikum. Det var så fett at vi bestemte oss for å gjøre noe mer, ganske enkelt."

«Vi i Parken og Pstereo har over lengre tid drømt om at dette skulle kunne skje, og vi ble ekstra giret av at VG for kort tid siden betegnet et gjenforent Tungtvann som et "umulig comeback". Når vi i tillegg hørte ryktene om den nevnte pønkefesten tok vi kjapt kontakt. Det har gått veldig fort i svingene fra vi tok kontakt til at vi ble enige om å peise på. Vi ble faktisk enige i løpet av en knapp uke om at dette måtte vi bare få til» sier Aamodt og Aasli.

Hvorfor velger Tungtvann å gjøre dette nå?

«Vi har hatt mange tilbud tidligere, men først denne gangen kommer det på et tidspunkt og med en ramme som passer oss. Jørg-1 har hatt en lengre pause fra solokarrieren, og jeg har endelig ferdigstilt albumet jeg har jobbet på de siste årene. Dessuten slo det oss at det i 2014 er 15 år siden "Reinspikka Hip Hop". Det må jo feires!», sier Poppa Lars.

Hva kan man forvente av en Tungtvannkonsert i 2014?

«Det er litt tidlig å si nøyaktig hva folk kan forvente seg, vi må jo også ha noen hemmeligheter. Men det blir fokus på oss og musikken, og en heidundrende fest. Omtrent som før i tia, med andre ord.", sier Poppa Lars, "Vi passet dessuten på å få dette offentlig før arrangørene har fått våre stormannsgale tekniske krav, så litt ekstra action må vi jo få til!»Tungtvann spiller på Pstereofestivalen som arrangeres 15.-16. august og Parkenfestivalen som arrangeres 22.-23. august.