For tredje år på rad presenterer Red Bull Music Academy (RBMA) et fullspekket program under by:Larm. Med nordiske og internasjonale artister fullstapper RBMA hele Kulturhuset med musikken du må få med deg i tre sammenhengende dager. Spesielt stort blir det i år å få besøk av selveste James Murphy, hjernen bak LCD Soundsystem og DFA Records.

Torsdag 27. februar inntar James Murphy Norge for første gang siden Øya 2010, og leverer en eksklusiv RBMA lecture etterfulgt av et DJ-set samme kveld på Kulturhuset i Oslo.

Med Kulturhuset, lokalisert på Youngstorget, blir årets Red Bull Music Academyscene en del av selve episenteret for By:Larm, og vi er ganske sikre på at årets program vil snu stedet på hodet. RBMA og by:Larm er stolte av å markere tre års samarbeid med en spennende og variert line-up, skriver by:Larm på sine nettsider.

“Red Bull Music Academy nyter stor respekt og anerkjennelse internasjonalt og har en imponerende merittliste over suksessfulle arrangementer. by:Larm er stolt over å ha Red Bull med på laget da de på mange måter komplementerer vårt program. Vi føler også at vi har lik bakgrunn og interesse i å presentere artister gjennom både Q&As, livemusikk og DJ sett, og på denne måten dyrke fram det viktigste for oss begge; det å inspirere.”, sier Joakim Haugland, programsjef i by:Larm.

Mer om James Murphy:
Det er ikke uten grunn James Murphy (US) blir omtalt som elektronikaens geniale frontmann. Murphy har siden sine unge Manhattan-dager vært en forkjemper for å mikse sjangerne indie- og dance-musikk med markant bass- og trommetung disko, og er best kjent som mesterhjernen bak LCD Soundsystem og DFA Records. Som frontvokalist og låtskriver i LCD Soundsystem ble han nominert til to Grammy for deres andre album, Sound of Silver. Etter 3 album og en rekke cultlåter ble bandet oppløst i 2010, og Murphy har siden etablert seg som en kjent produsent, filmskaper og DJ. I 2013 har vært et hektisk år for 43-åringen som nylig slapp kortfilmen Little Duck, i tillegg har han blant annet vært medprodusent på YeahYeahYeahs Mosquito og Arcade Fire sin siste skive Reflektor.

Om Red Bull Academy:
Den 16. utgaven av Red Bull Music Academy vil bli arrangert i Tokyo november 2014. Akademiet vil bringe sammen 60 håndplukkede, talentfulle produsenter, vokalister, komponister og DJer fra flere nasjoner som vil få delta på foredrag med pionerer innen musikk, opptre på Tokyos mest kredible scener og få innspilt sitt eget materialet i spesialdesignede studioer. Mer enn 1,500 musikalske hoder har deltatt på Red Bull Music Academy i løpet av de 15 årene akademiet har blitt arrangert, og flere tidligere akademideltagere er blitt viktige innovatører innen sin musikksjanger, deriblant Aloe Blacc, Flying Lotus, Hudson Mohawke og Katy B. I forbindelse med 15-årsjubileumet slapp nylig RBMA For the Record, en bok som tar for seg unike samtaler mellom noen av de mest banebrytende artistene som har bidratt til å skape dagens musikklandskap. I februar 2014 slippes dokumentaren RBMA 15 med tilbakeblikk på akademiets høydepunkter. Filmen inneholder intervjuer med tidligere foredragsholdere som Bernie Worrell, DJ Assault, Brian Eno, Richie Hawtin, Thundercat, Egyptian Lover, Lee ‘Scratch’ Perry, Big Freedia, Nile Rodgers og Ken Scott.