Slottsfjell booker hvert år et knippe artister de har tro på for det kommende året, og 2014 er intet unntak. De fem navnene som slippes i dag er navn man vil bli godt kjent med i løpet av året, om de så kan virke noe ukjente for mange i dag. Festivalen uttaler at: - De fem sterke talentene har vært på radaren vår en stund, og står for spennende strømninger i nordisk pop og rock.

Blant disse artistene finner man også artister som endte opp i toppen på vår liste over navn man har tro på i 2014.

Daniel Kvammen

Sist sommer sto 25-årige Daniel Kvammen på den lille campingvognscenen på Slottsfjell og gjorde en av sine første festivalkonserter noensinne. I år er han på "alles" radar og ett av navnene mange spår kommer til å gjøre det stort i 2014. Med forbilder som Neil Young, Bob Hund og Stein Torleif Bjella, har Kvammen en fot på fjellet og en i byen. Han har en særegen stil som fremføres med kassegitar og egen dialekt, og om sammenligningene med sistnevnte artist har han uttalt at: «Bjella synger for folk som har vanskelig for å prate, jeg synger for folk som ikke greier å holde kjeft».
Farao

Kari Jahnsen er blant Urørtfinalistene i januar og lager behagelig og kontrastfylt musikk, klar for en internasjonal karriere. Faraos krok av popverdenen inneholder sjangre og inspirasjoner som er blant grunnene til at verden gjerne ser mot Norden for behagelig og kontrastfylt musikk. Hennes kommende debut-EP slippes på Riot Factory snart. ’Tell A Lie» er som resten av EP-en spilt inn i Reykjavik med Mike Lindsay fra det britiske folkrockbandet Tunng som produsent. Det siste halvåret har Farao turnert rundt i Europa og Storbritannia med blant annet Moddi, samt spilt på britiske festivaler.
Sea Change

Skaper vakre, loopbaserte små gjennomskinnelige popstykker med beats, harmonier og 80-talls-sound. Live har hun med seg Hilmar B. Larsen (Det är jäg som er Döden) og Jakob Jones (While You Slept). For tida skaper den unge sørlendingen seg et navn fra sin base i Berlin. Som skyldt opp på stranda: Sea Change er Ellen A. W. Sunde (ja, artistnavnet er tatt fra den kjente Beckplata) som skaper vakre loopbaserte små gjennomskinnelige popstykker. Samtidig som stemning er et stikkord, har de en vid bredde i seg. Fra massivt testende på de lavere frekvenser, til stille milde punkter.
Shy for Shore

Ble sendt rett fra fjorårets Urørtscene på Slottsfjell til Urørtfinalen i år. Overbevisende, klar og original synthpop. Med en sterk, men samtidig enkel og nesten naiv vokal. Med et bølgende basshook og antydning til New Orderske trommemaskiner. Med en tro på stemning og dansegulv samtidig: Shy For Shore er noe av det mest perfekte innen ny, elektronisk popmusikk du kan høre fra norskekysten om dagen.
Vilde Tuv

Har - blant annet gjennom konserter på gatehjørner og i cafékroker - bygget opp en dedikert fanskare av entusiaster som sprer ordet om dette emosjonelle fyrverkeriet.

Med el-gitar og basstromme er Vilde Tuv noe så sjeldent som et one-woman-band. Mellom de vakre gitarmelodiene og progressive basstrommetaktene kan man høre inspirasjonskilder så vidt forskjellige som svensk visesang, eurotrance og kinesiske folketoner. Med dette musikalske bakteppet fremfører Vilde Tuv sine tekster om tyngdekraft, livsglede og dødsdrift med en ektefølt nerve og intensitet.