Efterklang har holdt det gående i over ti år, og har etterhvert rukket å slippe 4 studioalbum som har høstet ros over hele verden. De har harmoniske danskene har blitt kjent som et fantastisk godt liveband, og med sin særegne stil har de vært blant artistene som har satt Danmark og Skandinavia på det musikalske kartet også utenfor Norden.

I dag ble det annonsert at bandet - slik vi kjenner dem - legger opp, og avslutter med en kjempekonsert i hjembyen Sønderborg i Danmark, 26. februar. Hva som skjer etter dette vet ikke engang bandet selv, men skriver på sin hjemmeside at det er tid for refleksjon og å komme seg videre: «We want to fundamentally change what it means to be Efterklang and how we operate, create and perform. So come say goodbye with us!»

Det hele skal avsluttes med stil, og med seg på konserten vil bandet ha Sønderjyllands Symfoniorkester, dirigent Hans Ek og et lokalt jentekor, pluss en lang rekke gjesteartister. Bandet selv omtaler konserten som: «An exploration, a rite of passage, a strange celebration.»

Men dersom du ikke kommer deg til Danmark og Sønderborg for avskjedsfesten er det ingen grunn til å fortvile; før den tid kommer Efterklang til Norge og spiller i intet mindre enn tre norske byer, Bergen 7. februar, Trondheim 8. februar, og Oslo 9. februar.Billettene til USF Verftet, Samfundet og Parkteatret er i salg nå!