Janelle Monáe fra Kansas City er klar for Øya 2014. Hun har to ganger tidligere spilt på Øya, i 2008 og i 2011. Konserten i 2008 var hennes første noensinne utenfor USA. Likevel tok hun alle som fikk med seg konserten umiddelbart med storm. I 2011 hadde hun gitt ut debutalbumet og fylte plassen foran Sjøsiden med 3-4 ganger så mange entusiaster som sist. I august skal hun spille på vår aller største scene, med suksessalbumet The Electric Lady i bagasjen. Skiva, som kom i fjor, tok henne inn på en femteplass på den amerikanske albumlista.

“What a wild and wonderful listening experience this is”, utbrøyt The Daily Telegraph i sin anmeldelse av The Electric Lady. De fortsatte med påstander som “Now this dazzling, daring, psychedelic funk pop opus puts Monáe firmly in the front rank of 21st-century stars”.

Dagsavisen oppsummerte albumet sånn: – Monáe har åpenbart en enestående evne til å benytte seg av elementer fra klassiske sjangere som gospel, funk, soul, Motown og klassisk rock, for så å flette dem sammen i en moderne, surrealistisk miks. Plata fortsetter i sporet til «The ArchAndroid», men når Monáe henter inspirasjon fra så mange musikkstiler som hun gjør, finnes det fremdeles så mange uutforskede spor at dette albumet uansett gjennomgående evner å trigge nysgjerrigheten.

Både The Electric Lady og langspillerdebuten The ArchAndroid har fått meget god mottakelse på flere kontinenter. Det er stor enighet om at Janelle Monáe er en stjerne i dag, og en kommende superstjerne.Johndoe også bekrefetet.

Johndoe, som på tidlig 2000-tall slo igjennom med sin energiske rock på norsk, er brått tilbake. Ved forrige korsvei fikk bandet et liverykte av dimensjoner etter hundrevis av kompromissløse liveopptredener over hele Norge. De gjestet Øyafestivalen i både 2003 og 2004. Med skivene Ja Takk Til Trøbbel (2003), Pyromantikk (2004) og Dødvinkel (2006) klarte de å vekke til live interessen for god rock med tekster på norsk. Etter tre albumutgivelser og en rekke radiosingler takket de imidlertid for seg i 2007. For noen måneder siden gjenoppsto bandet med tre utsolgte reunionkonserter i Trondheim og Oslo. De som var tilstede forteller at Johndoe er bedre enn noensinne.

Her er anmeldelsen fra Øya-11