Grammy-aktuelle bestselgere topper Hove-plakaten

Hovefestialen kan i dag offentliggjøre den amerikanske gruppa Imagine Dragons som et av de store trekkplasterne til sommerens festival. Bandet fra Las Vegas i USA har siden 2012 erobret verden med singelen "Radioactive" og albumet "Night Visions", og solgt over 2 millioner plater på verdensbasis. Albumet er det mest spilte på amerikansk Spotify i hele 2013.

– Imagine Dragons har et solid fotfeste blant den norske fansen, etter utrolig gode listeplasseringer og konserter på samvittigheten her til lands. Etterspørselen har vært enorm. De ligger på en klar førsteplass på publikums ønskelister, sier bookingansvarlig i Hove, Toffen Gunnufsen.

Gruppa kom sammen i 2008 og består av vokalist Dan Reynolds, gitarist Wayne "Wing" Sermon, bassist Ben McKee og Daniel Platzman. Etter noen år på den lokale scenen i Las Vegas traff bandet på første forsøk med debutalbumet "Night Visions". Gruppa har vært nominert og mottatt en rekke priser. De er også nominert til "Record of the Year" og "Best Rock Performance" ved Grammy-utdelingen førstkommende søndag.Hovefestivalen går av stabelen mellom 28. juni og 3. juli, 2014 på Tromøya utenfor Arendal. Så langt er blant annet The Offspring, Bastille, Disclosure, The 1975, Bring Me The Horizon, Of Mice & Men, John Newman, Azealia Banks, Foals, Laleh, Pusha T og Lars Vaular bekreftet.

Foto: Alyssa Nilsen