Både Bendik og Kaja Gunnufsen har hatt et 2013 fullt av oppturer på hver sin kant, og nå starter de 2014 med en felles opptur. I mars legger de to nemlig ut på turné sammen rundt omkring i landet, og med seg på turen har de Local Heroes. Dette er et konsept som gir unge og lovende artister muligheten til å varme opp for større turnerende band. Tidligere har konseptet hatt stor suksess med navn som Donkeyboy, Kaizers Orchestra og Rumble In Rhodos. 2014 starter de med turnéen Bendik og Kaja Gunnufsen gjør sammen, i tillegg til Skambankts turné.

Bendik var i nesten halve 2013 på høy rotasjon på P3 med låten «Jeg Tror Det Blir Bra Igjen», og avsluttet året med å bli nominert til årets liveband på P3 Gull. Fredag 7. februar slippes Bendiks nye singel, «Slippe».

Kaja Gunnufsen ble en av fjorårets nye snakkiser med låter som «Desp», «Au» og «Høst». Debutalbumet, «Faen Kaja», slippes fredag 7. mars, og er produsert av Kenneth Ishak (Beezewax, Thea & The Wild), og har allerede skapt overskrifter bare på grunn av albumcoveret.

06. mars – John Dee, Oslo (Bendik + Anana)
07. mars – Rokken, Volda
08. mars – Samfundet, Trondheim
13. mars – Hulen, Bergen
14. mars – Tou Scene, Stavanger
15. mars – Total, Tønsberg
20. mars – Martins, Lillestrøm
21. mars – Musikkflekken, Sandvika
22. mars – Tivolikjelleren, Moss
27. mars – Sinus, Bodø
28. mars – Trashpop, Kristiansand
29. mars – Union Scene, Drammen
10. april – Parkteatret, Oslo (slippfest Kaja Gunnufsen)

Foto: Tonje Thilesen