Metalgiganten Mastodon melder at deres foreløpig ikke navngitte sjettealbum nærmer seg ferdigstilt. Dette albumet spilles inn i Nashville med produsent Nick Raskulinecz, som tidligere har produsert skiver for storheter som Foo Fighters, Deftones og Ghost.




Mastodons unike progressive sludge-uttrykk, samt de konseptorienterte skivene har gjort Mastodon til et av de største navnene innenfor moderne metall. Deres siste album, The Hunter, fra 2011, ble svært godt mottatt, og kåret til "Årets album" i Classic Rock, Metal Hammer, Kerrang, Rock Sound og The Times.

I vente på det nye studioalbumet legger gutta i Mastodon ut på USA-turne, og tar med seg ingen ringere enn Rogalands-sekstetten Kvelertak, og det franske metal-maskineriet Gojira. Bandene blir å se i de største byene i USA denne våren.

Her i Norge får vi muligheten til å se Mastodon i sommer, da de er med Metallica, Slayer, Ghost, og Gojira på Sonisphere 2014, 1. juni på Valle Hovin.

Det kan tyde på at Mastodon-gutta har fått et godt øye til Kvelertak, for dette blir andre gangen de drar på turne sammen. I 2012 spilte de sammen på den omreisende Soundwave-festivalen i Australia, og i tillegg varmet Kvelertak opp for Mastodon i Bergen året før.

Datoene for Mastodons USA-turne er:
04/29 Portland, OR Roseland Theater
05/01 Oakland, CA Fox Theater
05/02 Los Angeles, CA Nokia Theater
05/03 Las Vegas, NV House of Blues
05/07 Minneapolis, MN First Avenue
05/08 Chicago, IL The Riviera Theater
05/09 Pittsburgh, PA Stage AE
05/12 Buffalo, NY The Town Ballroom
05/13 Washington, DC 9:30 Club
05/15 New York, NY Terminal 5
05/16 Boston, MA The Palladium
05/17 Philadelphia, PA Electric Factory
05/18 Columbus, OH Rock On The Range


Mens du venter på ny musikk fra Mastodon, kan du sjekke ut deres ferske livealbum, Live at Brixton under.





Live at Brixton (iTunes)
Live at Brixton (Spotify)