Sist gang den irske artisten The Mighty Stef gjestet Norge, var som support for Flogging Molly på Sentrum Scene i Oslo i november 2011. Siden da har han brukt tiden godt på å skrive nye låter og spille inn nytt album. Lørdag 15. og søndag 16. februar vender Stef og hans musikere tilbake til Norge for å spille på Feelgood i Halden og Kulturhuset i Oslo.

- Vi ser frem til å spille i Norge igjen. Det er altfor lenge siden sist. Halden og Oslo er to av våre favorittbyer å spille i, sier Stephan Murphy i The Mighty Stef til Musikknyheter.no.

- Tidligere har vi spilt klubbkonserter på Revolver i Oslo. Stedet har en spesiell plass i hjertet mitt, men det blir spennende og en ny opplevelse å opptre på Kulturhuset, legger han til.

På slutten av fjoråret lanserte The Mighty Stef EP-en Iveagh Flats, som viste en mer gjennomarbeidet, utforskende og rocka utgave av artisten. Det knyttes store forventninger til albumet som slippes i mai.

- EP-en ga på den ene siden et hint om hvordan albumet vil høres ut, men samtidig ikke. Detaljer rundt produksjonen er ganske lik, men jeg liker å tro at hver sang har det i seg at den vil ta lytterne til forskjellige steder. Det skal bli interessant å høre hva folk synes.

The Mighty Stef har brukt lang tid på å ferdigstille sin nye utgivelse. Det har ikke vært noen enkel vei.

- Jeg begynte egentlig å skrive på dette albumet i god tid før forrige (TMS And The Baptists red.anm.) kom ut i begynnelsen av 2011. Hele greia har tatt tid og krevd en del omstruktureringer av låter og besetningen i bandet. Medlemmer har kommet og gått og vi slet mye med finansielle utfordringer. Det har vært en hard kamp med å få plata ferdig, sier Murphy.

Albumet er spilt inn over to måneder i Los Angeles CA med Alain Johannes som produsent. Johannes er tidligere medlem av band som Eleven og Queens Of The Stone Age.

- Vi oppdaget Alain primært gjennom hans produsentarbeid med Mark Lanegan, og det å jobbe med ham er det beste valget jeg har tatt. Litt frem og tilbake var det for å få logistikken til å stemme, men det var verd det til slutt, sier Murphy.

- Vi er veldig fornøyd med det nye materialet. Både lyd- og tekstmessig er det en klar utvikling. Jeg håper fansen blir å like det.

Før plata er ute, har du derimot sjansen til å se kvartetten The Mighty Stef live fra scenen på Feelgood i Halden (15. februar) og Kulturhuset i Oslo (16. februar).

Følg The Mighty Stef på Facebook