Det er en uke siden Highasakite slapp Silent Treatment, en plate som Musikknyheter ga 10/10, og som har fått kjempekritikker fra et unisont anmelderkorps. Også debuten All That Floats Will Rain mottok strålende kritikker. Bandet er et av landets mest fremadstormende, og kommende august skal de altså opptre på Øyafestivalen i Oslo.

Festivalen skriver:
Året har akkurat starta og allerede nå er et av de sterkeste norske albuma ute. Silent Treatment av Highasakite har blitt omfavna av kritikerne, og et utsolgt Rockefeller i helga tyder på at publikum er enige. Bandet debuterte i 2012 med All That Floats Will Rain, og spilte sin første Øya-konsert samme år. Siden den gang har oppmerksomheten økt, og bandet er i 2014 klare for å ta Norge med storm. Deres mørke, nervekilende pop har potensiale til å nå et virkelig stort publikum her hjemme og internasjonalt. I mars skal det nye albumet gis ut utenfor Norge.

Highasakite var nylig new band of the day hos The Guardian, som beskreiv musikken sånn: – The music ranges from the subtly atmospheric to the bombastically rousing.

Aftenposten ga Silent Treatment 6 av 6 og skreiv: – Med en hjemsøkende vokal, og et lydbilde som spenner fra det sarte til det suggererende, formidler de på låt etter låt det som ikke kan sies med ord. Som låtskriver løper Ingrid Helene Håvik i sirkler rundt brorparten av norske singer-songwritere, og føyer seg dermed inn i en ny, norsk diktertradisjon som, med blant annet Lars Vaular og Karpe Diem, viser at sterke tekstforfattere ikke lenger bare kan finnes i vise- og gitarpopmiljøet.

Highasakite hadde sin spede start på jazzlinja til Musikkonservatoriet i Trondheim. I løpet av relativt kort tid etablerte de seg som et av landets mest lovende unge band. Nå forventes det at de tar steget ut i verden. Både på plate og fra scena, er Highasakite noe for seg sjøl i norsk pop. Er du ikke allerede fan, er faren stor for at du kan bli avhengig av deres låter etter at de har spilt på Øya i Tøyenparken i august.