Det kommer til å bli en opplevelse helt utenom det vanlige når selveste Mari Boine inntar Telegrafbukta. Med en karriere som strekker seg over hele 25 år har hun virkelig stadfestet seg som en av landets viktigste og mest anerkjente artister og kunstnere. Mari Boine har bidratt til å åpne opp den samiske kulturen for ikke bare oss i Norge, men hele verden. En karriere som har vært i konstant utvikling og til stor inspirasjon for en hel generasjon av musikere i ettertid.

Hun debuterte med den kritikerroste skiven Gula, Gula i 1989 og var banebrytende med sin elegante blanding av rock, jazz, moderne samisk musikk og joik. En nyskapende artist med en unik formidlingsevne og et talent man sjeldent har sett maken til. Hun har spilt konserter over hele kontinentet og har en egen evne til å trollbinde og engasjere. Rolling Stone Magazine sa følgende etter en konsert i San Sebastian i 2010: konserten var imponerende, uforglemmelig og hypnotisk. Det beviste hun igjen da hun nylig opptrådde på Kulturhuset i Tromsø til terningkast seks i avisen Nordlys.

Mari Boine har vunnet en rekke Spellemannspriser, ulike stipender, og har i tillegg blitt utnevnt til ridder av Det Kongelige Norske St.Olavs Orden for sin kunstneriske allsidighet. Dette er en konsert du virkelig bør få med deg.

Buktafestivalen