Få norske band de siste 20 årene har nytt samme nivå av kritikerros og respekt fra sine kollegaer som Kåre & The Cavemen. Da de dukket opp som husband på Anne Kat. Hærlands «Direkte Lykke» på NRK på midten av 90-tallet, var det litt som om en ny æra hadde startet i norsk rock.

Deres referansetunge og elegante instrumentalrock ble backet opp av en herlig arroganse i intervjuer, og mens de eksisterte fantes det knapt et kulere band enn Kåre & The Cavemen i kongeriket.

Underveis på ferden sluttet trommeslager Kåre, bandet bytttet navn til Euroboys og frontfigur Knut Schreiner begynte å synge. Uttrykket endret seg gradvis mer mot garasjerock, og senere vestkyst-orientert softrock på deres foreløpig siste studioutgivelse «Soft Focus».

I 2009 gjorde bandet en unik reunion-konsert på Øyafestivalen til stor jubel, og 5 år senere kommer altså et av våre aller beste band noensinne til Malakoff 2014. Med samme fabelaktige original-lineup som den gang, må vite.

Festivalsjef Arnt-Ivar Naustdal er naturlig nok særs fornøyd med at Kåre & The Cavemen tar turen til Eid.

- Det er storveis å få et av norsk rocks mest eksklusive og karismatiske band til Malakoff. Vi satser på sol, sommer og herlig surfrock på MR 2014, sier Naustdal.I forrige uke ble det også klart at Sivert Høyem og Oslo Ess er klare for Malakoff til sommeren. Dermed ser foreløpig artist-lineup slik ut i skrivende stund:

The Bronx (US)
Hedvig Mollestad Trio
Karpe Diem
Kåre & The Cavemen
Monica Heldal
Oslo Ess
Opeth (S)
Sivert Høyem
Skambankt
Stein Torleif Bjella