Slottsfjellfestivalen slapp i dag to ny artister; Chvrches og Chlöe Howl. Det skotske bandet platedebuterte med den kritikerroste skiva The Bones of What You Believe i september i fjor, og er virkelig up and coming. Britiske Chlöe Howl har enda ikke platedebutert, men har flere EPer og singler bak seg. Debutplata Chloë Howl slippes 9. juni.

Slottsfjell har tidligere sluppet artister som Phoenix, Dropkick Murphys, Haim, The Lumineers og Veronica Maggio, samt våre egne Highasakite, Skambankt og Kaveh - for å nevne noen.

Dette skriver festivalen:
Synthpopgruppa CHVRCHES fra Glasgow lager noe av den mest interessante, friske popen du kan finne – musikk som bare bør fortsette å nå et større publikum. Etter en kjempebuzz ved inngangen til 2013, har de nå befesta sin plass blant de aller beste innen ny, elektronisk pop.

Bandet staver navnet sitt med «V» i stedenfor «U», etter sigende for å skille seg fra internettsøk om kirker. Smart, ikke sant? Smart er også et adjektiv som lett kan slenges etter dem om soundet deres, i kompaniskap med ord som sexy, suggererende, delikat, stemningsskapende, dansbart, og ikke minst, på en litt udefinerbar måte, nyskapende retro. Tidlig fikk to av sangene, nydelige «The Mother We Share» og «Lies» buzz på blogger rundt om, og vips skulle de varme opp for Chairlift, og historien etter det er full av vakre, fengende popsuksessøyeblikk. Ikke minst er deres «The Bones Of What You Believe» ett av disse, og avsluttet 2013 som et sterkt elektronisk popår.

Albumet deres havnet på gode plasseringer på listene både i USA og Storbritannia, og overbeviste anmeldere ute i verden så vel som her hjemme: VG skrev at det var «laget av bittersøte drømmer» og ga det en femmer. Albumet har også levert en rekke deilige hits til P3. Rolling Stones skrev «…the latest in what seems like an endless parade of bands tapping early-eighties synth pop for inspiration. But not many do it better.» LA Times mente i tillegg at bandet er «arena-ready fun».Chloë Howl
Det er ett ungpikehjerte som har fått opp beaten i Slottsfjells pophjerte det siste året. Siden vi første gang så henne opptre på Reeperbahn-festivalen i Hamburg i fjor, siden vi ble totalt mo i knærne av både videoen og rytmen i den småpromiskuøse «No Strings», siden vi begynte å følge den stigende stien hennes mot britisk stjernehimmel …

I mars fyller Chlöe Howl 19 år. I juni kommer hun med et album det stilles kjempeforventninger til. Med en håndfull overbevisende singler/musikkvideoer (se under) allerede, er albumet godt forsynt med melodier og finfine tekster om livet, anger, lyst, fest, kjærlighet, rykter og brudd – slik god pop skal. Produksjonene er også helt perfekt skrudd.

Chlöe sjøl framstår som låtene sine: Supercatchy, ofte med en liten twist, et sofistikert poeng, og overstrødd med en helt passe innstilt sjøltillit. Hun har vært nominert til BBCs The Sound of 2014 – hun var også blant favorittene til blant britiske anmeldere til BRIT Awards, Critics’ Choice Award, og på iTunes og WIMPs liste over nye artister å følge med på for 2014. Lista over folk som tror disse bootsa er skapt for å sparke inn hit-døra for alvor nå, er med andre ord lang. Slottsfjell står også på den lista. Gjør du?