Pstereofestivalen har allerede bekreftet store navn til årets fest på Marinen i Trondheim, blant andre Franz Ferdinand og Biffy Clyro.

I dag offentliggjorde festivalen to navn til; Kelela, og selveste London Grammar (UK) som før jul havnet på vår Topp 10-liste over 2013s beste låter!

Festivalen skriver:

London Grammar

Da London Grammar ga ut debutplata "If You Wait" i fjor høst gikk den rett inn på andreplass på den britiske albumlista, og da billettene til bandets to konserter ved Brixton Academy (som alene har en kapasitet på 5000 publikummere) ble lagt ut for salg nå på nyåret tok det mindre enn ett døgn før de ble utsolgt! I så måte kan man trygt si at bandet har slått ned som en bombe over et ikke bare britisk, men også internasjonalt publikum, og det er en glede å kunne annonsere at britene blir å se på Marinen i sommer. 

London Grammar er ikke et ubeskrevet blad her til lands heller. Samarbeidet med elektrobrødrene Disclosure på låta "Help Me Lose My Mind" var det som for alvor fikk norske ører til å åpne seg for London-triumviratet, og debutskiva har høstet gode kritikker både innenlands og utenlands. P3 ga albumet fem øyne på terningen, musikknettstedet Gaffa likeså. Uenfor de norske landegrenser titulerte iTunes "If You Wait" Album of the Year, og BBC 6 Music, Sunday Times, Line of Best Fit og Clash var bare noen av mange musikksynsere som tilskrev albumet å være årets beste. 

Bandets lydbilde henspiller seg på et minimalistisk indietronica-sound ispedd triphop som fundament, som med vokalist Hannah Reids majestetiske kontraaltstemme formelig bergtar publikum idet bærende vokallinjer følger kompet sårt, punktlig og emosjonelt, og dertil desto mer storslagent. Uten å plassere de i samme bås kan man trygt trekke parallellene mellom London Grammar og The xx, som begge er storslagne i sin enkelthet og less-is-more-tilnærming til musikkskriving.

London Grammar er nominert som årets nykommer under Brit Awards.
Kelela

Los Angelels baserte Kelela Mizanekristos er som stått opp fra Aaliyahs aske. Med en stemme som tar oss med tilbake til det glatte totusentall – tida da r'n'b gjorde rent bord på Billboardlista så vel som listene her hjemme. Stemmen hennes er ren og ærlig, men med akkurat nok dybde til å ta henne alvorlig.

Kelela leker seg lett gjennom landskapene postdubstep og chillwave, ispedd dype basslinjer og elektro-funk. Hennes kritikerroste mixtape Cut 4 Me (8.3 på Pitchfork) har med produsenter som Bok Bok, Girl Unit og Kingdom. Med perlen av en singel “Guns & Synth “ har hun klart å trekke fine linjer mellom California-funken og det europeiske basslandskapet på en veldig lekker måte.

BBC hadde henne på topp 10 listen over artister å se opp for I 2014, og de sammenlignet henne med artister som Drake og Frank Occean, begge pionerer og ledestjerner I den mer eksperimentelle R&B bevegelsen.

PS! Velrenommerte The Guardian hadde Kelela på 7 plass på årsbeste albumlistene sine I 2013.
Les mer på Pstereo.no