Det kommer til å bli både hardt og melodisk når det svenske metalbandet Opeth inntar scenen i Telegrafbukta til sommeren. Med vokalist Mikael Åkerfeldt i spissen slo bandet igjennom på midten av nittitallet med debutalbumet Orchid, og har siden blitt til ett av verdens aller største og mest toneangivende metalband.

Opeth har vært grensesprengende, nyskapende og eksperimentell gjennom hele sin karriere. Hver eneste plate har vært et nytt episk og melodisk metaleventyr, og bandet har hele veien evnet å fornye seg og konstant tøyd grensene med sin fusjon av metal, folkemusikk, progrock, blues og jazz. Fra tunge og mørke riff til det vakre og melodiøse viser Opeth en enorm bredde i sine komposisjoner. Samtidig som de har definert sitt eget uttrykk og særpreg henter de også tydelig inspirasjon fra band som Black Sabbath, Deep Purple, King Crimson og Yes.

Jeg så Opeth live for noen år tilbake og det var en stor opplevelse! Bukta er opptatt av å få en god bredde i bookingen- med Opeth nå og slippet av Mari Boine tidligere denne uka føler vi at vi har fått på plass begge ytterpunkter innenfor rocken. Vi ønsker å gi vårt publikum et variert og spennende program. Dette kommer til å bli kanontøft! sier festivalsjef Lasse Pettersen.

Line up 2014

PATTI SMITH (/US) – MARI BOINE (/NO) – SKAMBANKT (/NO) – OPETH (/SE) – THE BRONX (/US) - PENTAGRAM (/US) –CRYSTAL STILTS (/US)- MONICA HELDAL (/NO) - SKOGEN BRINNER (/SE)

Mer kommer…Buktafestivalen

Opeth