Slottsfjellfestivalen slapp i dag tre nye navn til sommerens glade festivaldager. Det er tre lovende norsk band som nå er klare, nemlig Honningbarna, Carnival Kids og Comet Kid. Festivalen har allerede sluppet en god del navn, og de har bygget opp en svært akseptabel line-up.

Her er hva festivalen skriver:

Honningbarna
Honningbarna pangdebuterte i 2011 som Årets Urørt og med Spellemannpris for debutalbumet «La alarmane gå». Innlevelsen og sceneshowet de serverer er av de råeste i landet. Musikalsk sparker de hardt, med referanser som Rage Against The Machine, Gallows og The Hives. Sistnevntes stjerneprodusent Pelle Gunnerfeldt produserte Honningbarnas andre album «Verden er enkel» som kom våren 2013.

De siste tre årene har guttene fra Kristiansand gjort seg bemerket både i inn- og utlandet. Honningbarna har vært et band som har vært svært etterspurt av våre festivalgjengere og det var en periode vi daglig fikk spørsmål om å booke de inn. Bandet har en liveopptredenen som ytterst få kan måle seg opp mot og da Slottsfjell så de sist på scenen var det på en skitten bar i Berlin der de hadde gamle tyske hardbarka pønkere synge med på «Ikke la deg rive med» (ironisk nok ble alle i lokalet revet med).

I 2010 ble Honningbarna booket til å spille på Slottsfjell 2011 – med andre ord lenge før de vant Urørtfinalen det året. De skulle egentlig spille på Urørt-scenen det året, men fikk slippe til på Kastellscenen. Kanskje det var skjebnen som grep inn for der møtte det opp fem ganger så mange mennesker som det var plass til på Urørt-scenen.



Carnival Kids
“Jeg har aldri vært stoltere over noe i hele mitt liv,” sier Carnival Kids-frontmann Eric Molumby om debutsinglene ”Fear Of Nothing” og ”What To Do When Awake Within A Dream”. Vi skjønner hvorfor. Sistnevnte tok dem helt til Urørtfinalen, og blandinga av rå kompleksitet og sterk, tilgjengelig melodiøsitet har nå for alvor satt kvartetten på 2014-kartet over band som vil ta det store steget opp, i løpet av året.

Allerede før sitt første singelslipp var Carnival Kids i vinden og offentliggjorde signeringer med det velrennomerte engelske bookingbyrået X-Ray Touring og plateselskapet Killing Moon. Nå, to singler senere, som begge har vært listet på NRK P3 og fått spillinger på blant annet BBC1 Radio 1 og XFM, er bandet fortsatt i sterk medvind. På tross av at halve bandet er britisk, er det ingen tvil om at Norge er hjemmebane for Carnival Kids, og de er også klare for by:Larm i slutten av februar.

Når festivalsommeren er på hell i august går bandet i studio for å fullføre det som blir bandets debutalbum. Innspilling vil finne sted i Colorado, og med seg på laget har de fått ingen ringere enn Bill Stevenson (NOFX, Black Flag, med flere) som produsent. Slottsfjell tror Carnival Kids kan finne seg et større publikum i løpet av sommeren. Lurer du på om det er noe for deg, eller vil du oppleve dem i sin beste setting? Se dem på festival!



Comet Kid
Karene i Comet Kid lever for musikken og brukte alle pengene de hadde sine for å kunne gi ut den svært kritikerroste debutplata ”Roots” i januar 2014. Det morsomste med dem er nok å oppleve dem på en skikkelig fin festivalgig. Men her er ett tips hvis du vil ha en helt spesiell opplevelse med ny, sjangersprengende norsk rock: Let opp Comet Kid på facebook. Er du virkelig kreativ med et forslag på guttas facebookside, kommer de hjem til deg i stua og spiller privat intimkonsert!

Comet Kid består av Alexander Hoddevik (gitarist), Andreas Kjøll (vokal), Filip Fjellberg (trommer), Theodor Peterson (kontrabass). Gutta er et Oslobasert band som startet opp i januar 2013. I løpet av den korte tiden siden oppstarten har de bygget seg opp til å bli et solid live-band. De har blant annet varmet opp for DanieI Norgren og Oslo Ess. I fjor var dere mest omtalte spillejobb i juli i Kronprinsens 40-årslag. I år er de blant komettalentene plukka ut til å spille by:larm 2014.

Sjangermessig beveger CK seg elegant mellom roots, pop, folk og rock. Alltid framført med ekte følelser. Comet Kid-sounden skapes av de ulike musikalske bakgrunnen i bandet, og inspireres av ulike opplevelser gjennom livet. Vokalen til Andreas Kjøll blir sammenlignet med Caleb Followill (vokalisten i Kings of Leon) og musikken kan til tider minne om storslåtte Mumford and Son.