Slottsfjellfestivalen fortsetter å slippe artister, og i dag ble Sigurd Julius bekreftet. Julius er en svært lovende artist, og 29. januar ble melhusingen kronet med tittelen Årets Urørt med låta Østavind. Tidligere denne uken slapp festivalen tre andre norske, fremadstormende artister.

Festivalen skriver:

- Vi gleder oss stort til å følge karrieren til den unge Melhusingen videre, og er overbevist om at han har store ting og en spennende karriere i vente foran seg. Han har et musikalsk uttrykk som kan treffe virkelig bredt her i Norge, sier Slottsfjells egen bookingsjef, Henning Krane.

Sigurd Julius slo umiddelbart an da han og seksmannsorkesteret hans debuterte i en krok på Café Løkka i Trondheim våren 2011. Oppmerksomheten tiltok rundt debut-EPen ”Gi et lite pip”, før han i mars 2012 viste det trønderske publikum at han var her for å bli, med minialbumet ”Skull ønsk vi kunn vær dem vi va da vi ønska vi va dem vi e”. En tre spors utgivelse tittulert ”Gi faan” ble sluppet på det klassiske formatet kassett 18. januar 2013, som en liten mellomlanding før høstens etterlengtede debutalbum. 10 låter med det vindskeiv visepop, spilt inn i et studio de har snekra sammen sjøl. Siden har frontmann Julius og band turnert landet på kryss og plukket med seg stadig flere femmere og seksere ettersom de spilte på nye plasser.

Sigurd Julius blir av mange omtalt som Torleif Bjellas arvtaker, og kan også sammenlignes med andre dialektsangere som Moddi og Kråkesølv. - Voksen popmusikk brygget på ungdommelig mot og et enestående låtskrivertalent.