Tromsø får et etterlengtet besøk av de norske surf-legendene, KÅRE & THE CAVEMEN denne sommeren.

Kåre & The Cavemen er endelig tilbake! For aller første gang skal Buktafestivalen få besøk av bandet som revolusjonerte norsk musikk på 90-tallet med sin genierklærte surf-inspirerte instrumentalrock. Frontfigur Knut Schreiner er kanskje aller mest kjent som «Euroboy» og gitarist i et av Norges aller største band, Turboneger. Men har også spilt og vært involvert i band som Mirror Lakes, Amulet og Black Diamond Brigade for å nevne noen.

I 1997 kom det kritikerroste debutalbumet «Jet Age», og plata hanket inn seksere over en lav sko. Den har i ettertid stått som en milepæl i norsk musikkhistorie og er summen av bandets egne musikalske preferanser og inspirasjoner. Plata innehar tydelige hint mot den klassiske 60-talls surf-rocken og band som The Shadows og Link Wray.

Kåre & The Cavemen valgte senere å endre navnet sitt til Euroboys og Knut Schreiner tok på seg rollen som vokalist. Musikken endret seg også sakte men sikkert mer mot behagelig vestkystinspirert softrock, noe som også styrket bandets popularitet her til lands. Albumet «Soft Focus» kom helt til andreplass på VG-lista og superhiten «One Way Street» vant i tillegg Alarmprisen i 2005.

- Dette har vi prøvd å få til i årevis på Bukta og det er med stor stolthet vi kan presentere en såpass viktig del av den norske rockhistorien i Telegrafbukta. Andre plata til Kåre & The Cavemen, ”Long Day's Flight 'till Tomorrow,” er et av mine absolutte favorittalbum. Kanskje den beste platen som noensinne er laget av et norsk band! forteller en storfornøyd festivalsjef, Lasse Lauritz Pettersen