Cloud Nothings et band som tar for seg livets meningsløshet med uovertruffen autentisitet, et slags post-pubertalt og emosjonelt oppgjør med eget følelsesliv hvor frontfigur og grunnlegger Dylan Baldis skrålende vokal på en side og et skranglete komp uten unødvendige staffasjer på den annen underbygger den musikalske ekteføltheten.

Det hele startet i kjelleren til vokalist og gitarist Dylan Baldi, som alene spilte inn vindskeive lo-fi-låter. Noen ble gitt ut på limited edition-kassetter, noen på sjutommere, og de aller fleste ble lastet opp på ulike Myspace-kontoer under falske bandnavn. Et av disse falske bandene skulle etter hvert vise seg å bli veldig, veldig ekte. "Turning On" ble utgitt, en samling av låter Baldi hadde spilt inn.
Det var da Baldi droppet ut av college og bandet ga ut sin andre utgivelse, det selvtitulerte albumet Cloud Nothings i 2011, at trioen skulle ta steget opp fra kjelleren, og de ble for alvor kjent da de ga ut plata Attack On Memory i starten av 2012. Her hjemme ga Lydverket albumet terningkast seks, og kredblekka Pitchfork titulerte plata som "Best New Music" og ga den 8.6/10 på skalaen, en av mange meritter albumet etter hvert har fått.

1. april gir bandet ut sin fjerde utgivelse, fullengderen "Here and Nowhere Else", og fortsetter det i fotsporene til singelen "I'm Not Part of Me" som ble sluppet tidligere i år er det mye som tyder på at det ikke er snakk om en dårlig aprilsnarr.

Det er ikke bare på plate at Cloud Nothings gjør energiske krumspring ispedd rolige, repetetive partier som igjen bygger seg opp til en eksplosjon av gutteromspunk som har vokst opp, også live vet vi at bandet ikke sparer på noe.