I en alder av 23 har stortalentet og storsjarmøren Tom Odell allerede vunnet sin første Brit Award, dyttet ned Kanye West fra førsteplassen på den britiske bestselgerlisten og blitt sammenlignet med størrelser som Elton John og Coldplay. Til sommeren kan han også skilte med å ha spilt for tusenvis av bevegete og begeistrete bergensere. Vi har utvilsomt noe stort i vente.

Tom Odell har skrevet låter siden han var tretten og vokste (ikke overraskende) opp til lyden av Elton Johns Goodbye Yellow Brick Road. Tatt i betraktning hans teft for låtskriving, hans udiskutable scenetekke og det faktum at han har sin faste plass bak pianoet, kan vi uten vanskeligheter trekke paralleller til en ung Elton John og til andre store artister som Chris Martin og Rufus Wainwright. Selv forteller Odell at han blant annet lar seg inspirere av artister som Jeff Buckley, Bob Dylan, Leonard Cohen og David Bowie. Da Lily Allen rekrutterte ham til plateselskapet sitt i 2011 bemerket hun at Odells sceneenergi minnet henne om nettopp sistnevnte.

Tom Odell spiller på Bergenfest sin avslutningsdag, søndag 15. juni. Andre artister allerede bekreftet til denne datoen er John Mayer samt Monica Heldal, O. Martin, Maylen Rusti og Bow To Each Other. Det blir en feiende flott festivalavslutning spekket med deilig musikk, derom ingen tvil.Bergenfest går av stabelen 11. - 15. juni