Trænafestivalen skriver følgende om dagens slipp:

6 X 6 på terningen, om mulig så ennå mer. Det regnet lovord fra kritikerne da Store P ga ut sitt første soloalbum i februar; Regnmannen. Albumet har blitt beskrevet som et mesterverk, og en av de sterkeste norske rapplatene noen sinne. I 2011 opptrådte Store P på Trænafestivalen som en del av A-laget, og ved siden av det bergenske rapkollektivet har han de siste årene vært fast live-DJ for Lars Vaular. Soloartisten Store P sender sine rapvers avgårde mykt som en katt på sin særegne, nærmest syngende måte. Hans første singel «Vikkje Være I Din Verden» ble umiddelbart listet på P3, og med Store P på plakaten har vi en stor rapopplevelse i vente på Træna i sommer. Velkommen tilbake til Havfolket, Store P.


Farao (NO/ENG)

En av fem Urørt finalister, og spør du meg, skulle hun ha vunnet! Til tross, Farao har vært en shoting star siden hun først ble synlig på musikkhimmelen i 2013. Og hun har vært travel siden med en EP spilt in på Island, 80 konserter i inn - og utland, Urørt, by:Larm, og nå endelig Trænafestivalen. Anmelder i Musikknyheter sa etter konserten deres på by:Larm «en av kveldens vakreste og skjøreste konserter». Farao har fortiden base i London, og musikalsk kan vi beskrive hennes musikalske univers som intenst, stillferdig, sugende svevende og utrolig vakkert.Hekla Stålstrenger (NordNO)

Funfact: Undertegnede ble klar over at Hekla skulle spille Trænafestivalen da de selv dreiv å tvitret om det i forgårds. Det er jo litt pinlig (for meg), men mest moro at bandet er så ivrig at de er på twitter om the big news før festivalsjefen sjøl har fått sjekka mail. Når det er sagt er det ikke mindre hyggelig å endelig ha Hekla gjengen med langt te havs. Om musikken sier de selv: «…fra Nord Norge spiller egen, Nord Norsk musikk. Tuftet på Nord Norsk tradisjonsmusikk har Hekla Stålstrenga utviklet sin helt egne sound. En egen sjanger, vil mange si. – Heklamusikken». Alle tre skivene deres er blitt spellemannsprisnominert, sist i 2013, Dyrandè. Vi er overbevist. Bring it on!


Øvrige band booket til Trænafestivalen:

First Aid Kit (S), Mugison (Isl), Tamikrest (Mali), Stein Torleif Bjella (NO)