I mange år, blant annet på grunn av en kjæreste som mente hun var talentløs, vegret Sharon Van Etten seg fra å satse på det hun virkelig ønsket å gjøre her i livet; nemlig å fremføre sin egen musikk. Hun skrev sanger i all hemmelighet og dagdrømte om å dele den med verden.

Til mange musikkinteressertes store glede i ettertid, gjorde hun det slutt med kjæresten og satset på musikkarrieren. I tillegg til at musikken har holdt en høy standard siden dag én, er hun svært produktiv og har siden 2009 gitt ut tre album. Samtlige album har mottatt gode anmeldelser fra musikknettsteder som NME og Pitchfork. To år har gått siden hun ga ut forrige album og i Mai kommer hennes fjerde plate, Are We There?. I løpet av karrieren har hun samarbeidet med veletablerte musikere fra kjente band som Beirut og The National. Men i en selvfølt frykt for at suksessen har vært et resultat av hennes populære samarbeidspartnere, har hun denne gangen gjort store deler av produksjonen på egenhånd. Ifølge Sharon selv trengte hun nå en bekreftelse på at musikken hun skrev var hennes egen.

Som en noe diffus beskrivelse av den nye platen har hun uttalt at "Tekstene har blitt bedre og arrangementene har blitt rarere, på en god måte", samtidig som hun har beroligget fansen med at det også denne gangen finnes en god dose gitarballader og vokalharmonier.

Det er altså omkring to måneder til albumet blir utgitt i sin helhet, men inntil den tid kan man lytte til singelen og fantasere om hvordan resten vil høres ut. Det er i hvert fall sikkert at Van Ettens musikk ikke hører hjemme bak låste dører, men fortjener å se dagens lys.


Hør Taking Chances her:


Musikknyheter ga hennes forrige album 8/10. Anmeldelsen kan du lese her.

Utgivelsesdatoen for Are We There? er satt til 27. Mai og låtene som er inkludert på albumet er som følger:

Afraid of Nothing
Taking Chances
Your Love Is Killing Me
Our Love
Tarifa
I Love You But I'm Lost
You Know Me Well
Break Me
Nothing Will Change
I Know
Every Time the Sun Comes Up