Amerikanske Mastodon har med sin innovative metal vært et av det siste tiårets viktigste og mest spennende band innen sin sjanger. Både kritikere og rockelskere har omfavnet alle deres fem studioalbum, og nå sist med «The Hunter» fra 2011. Ifølge rapportene kommer deres høyst etterlengtede sjette album til sommeren, og ifølge bandet selv er det et mer sommerlig og utadvendt Mastodon som har blitt festet til tape denne gangen. Live er gutta kjent for å alltid levere, og med en slik backkatalog i bagasjen er det rett og slett ikke noe annet å gjøre enn å glede seg, skriver festivalen i pressemeldingen.

Dropkick Murphys har siden midten av nittitallet vært premissleverandører av smart punkrock med en tydelig politisk bevissthet. Bandet, som er fra Boston på USAs østkyst, har nytt stadig større kommersiell suksess med årenes løp. Fjorårets flotte «Signed And Sealed In Blood» debuterte i topp 10 på de amerikanske albumlistene og høstet glimrende kritikker. Selv har de beskrevet albumet slik: «Det er lyden av oss som har det gøy og lager de mest catchy, morsomme og allsangvennlige låtene vi klarer»

Festivalsjef Arnt-Ivar Naustdal utdyper:

- Å få besøk av selveste metalguruene i Mastodon og kongene av partyrock Dropkick Murphys, er utrolig stas. Begge bandene er store internasjonale tungvektere innen sin sjanger, og glimrende band som kommer til å riste godt i musikksjela til Malakoffpublikummet. Mastodon er etter vår syn et av de aller beste metalbandene i klassa og Dropkick Murphys et av de festligste og beste festivalbanda som finnes. Det er med andre ord all grunn til å glede seg til årets Malakoff, sier Naustdal.

)

Her er årets Malakoff-lineup så langt:

The Bronx (US)
Dropkick Murphys (US)
Hedvig Mollestad Trio
Karpe Diem
Kåre & The Cavemen
Mastodon (US)
Monica Heldal
Oslo Ess
Opeth (S)
Sivert Høyem
Skambankt
Stein Torleif Bjella

Foto: Cindy Frey