Øyafestivalen har fler ess i ermet for sitt første år i Tøyenparken, og i dag slapp festivalen tre navn av det mer rocka slaget; Oslo Ess, Gojira og Royal Blood.

Festivalen skriver:

OSLO ESS

Oslo Ess har de siste åra vært landets mest hardtarbeidende rockeband, med rekordmange spillejobber over hele Norge. Nylig ga de ut sitt tredje studioalbum, som føyk rett til topps på albumlista. Dette presterte de for første gang i 2012 med andrealbumet Verden I Nakken, Venner i Ryggen. Oslo Ess har på imponerende får år blitt en av konsert-Norges stødigste attraksjoner. De skaper god stemning enten det er på en trang klubb, bygdefest eller stor festivalscene. Bandet har bygget opp en solid settliste av hits og publikumsfavoritter. Vi tør å påstå at ingen andre norske band lager rock’n’roll-fest av samme kaliber som Oslo Ess i 2014. I Tøyenparken skal de vise Øya-publikummet hvorfor. Deres miks av vestkystpønk, rennesteinsrock, skarpe riff, allsangsvennlighet og smittende refrenger har gjort Åsmund, Knut-Oscar og Peter til faste leverandører av øltørst moro.

VG ga det ferske albumet sekser på terningen og skreiv: – Platens tre første låter har en så heseblesende allsangfaktor at du knapt rekker å trekke pusten. Feelgoodfaktoren på sommerens festivaler burde være sikret med Oslo Ess på plakaten, ikke minst med tanke på kvaliteten til trioens to foregående plater også.

Øyafestivalen har fulgt Oslo Ess siden starten og så dem på Camp Indie i mai 2010, noe som medførte Øya-debut i Middelalderparken samme år. Det er en glede å invitere dem til vårt nye festivalområde i Tøyenparken.
GOJIRA (FR)

Gojira har de siste åra berika europeisk metal med fantastiske skiver og som et imponerende liveband. To år gamle L’Enfant Sauvage nådde topp 40 på den amerikanske salgslista. Den solgte svært godt også i Norge og havna på en 12. plass. Nå kombinerer de mer konsertvirksomhet med forberedelser til sitt neste album. Gojira består av Christian Andreu og Jean-Michel Labadie, samt brødrene Mario og Joe Duplantier. Sistnevnte har i tillegg vært medlem av det Sepultura-beslektede Cavalera Conspiracy. Medlemmene har et miljøengasjement som utmerker seg i den mer brutale enden av rockeskalaen.

BBC skreiv i 2012: – Gojira is one of the finest bands of our generation, and with L’Enfant Sauvage they’ve created another album to suit such a reputation.

Gojira ble danna som Godzilla rett utenfor Bayonne på 90-tallet, men valgte rett etter årtusenskiftet å gå over til Gojira. De tar utgangspunkt i blant annet death og thrash metal, som de blander med hard, progressiv rock. Resultatet er et unikt sound, som utfordrer og låter moderne. Med sitt tredje album From Mars To Sirus (2005) fikk de internasjonal oppmerksomhet, og siden har kvartetten delt scene med flere av de største metalnavna. The Way Of All Flesh ble av Metal Hammer kåra til et av de fem beste albuma som kom ut i 2008. De siste turnéene har vist et band i toppform, så det er all grunn til å forvente en minneverdig Gojira-opplevelse på Øya.
ROYAL BLOOD (UK)

Royal Blood er en fersk rockeduo fra Brighton i England. Med kun bass, trimmer og vokal har de overbevist på masse tettpakka britiske klubber. Deres groovy rock slår i ryggmargen på alle som besøker konsertene deres. Etter kun to singler blir de regna som et stort håp. BBC hadde dem på lista over 15 navn man bør følge med på i år. Før festivalsesongen skal de varme opp for Arctic Monkeys i selveste Finsbury Park i London.

thisisfakediy.co.uk kalte Royal Blood “the UK’s most exciting new band”, og fortsatte med forklaringa “a lot of their initial appeal stems from live shows that rip off the walls and tear down the ceiling”.

Soundet til Royal Blood burde appellere til alle som er vokst opp med band som The White Stripes og Queens Of The Stone Age. Duoen lager sterke fengende låter, som de framfører med herlig energi. Sjekk det ut i Tøyenparken!(foto: Paal Audestad)

Sjekk ut Oslo Ess her
Sjekk ut Gojira her
Sjekk ut Royal Blood her