Fredag 22. august braker det løs midt i smørøyet av Oslo, i krysningspunktet mellom øst og vest, vil det vokse frem en ny festival med bred appell, som første året, breialt nok, stiller med monsterhit-garantisten Avicii øverst på plakaten. De svenske smash-hit-jentene Icona Pop og de franske stjerneskuddene Klingande, begge satt i heftig radiorotasjon her til lands, er også bekreftet til årets festival. Ytterligere band/artister slippes i tiden frem mot festivalen, lover Feelings Festival i pressemeldingen.

Og skriver følgende om de tre klare artistene:

AVICII:
Siden 2010 har Avicii gitt oss gladlåter på rekke og rad gjennom "Seek Bromance", "Levels" og "I Could Be The One". Avicii har tidligere solgt ut 2 x Tele2 Arena i Stockholm og 2 x Oslo Spektrum. Albumet "True", hvor singlene '"Wake Me Up" og "Hey Brother" har blitt satt i heftig radiorotasjon, i tillegg til å være enhver nattklubb-DJs atombombesikre kort i lang tid.

Men først, la oss ta et lite tilbakeblikk: I mars 2013 var Avicii headliner på Ultra Music Festival i Miami hvor dansegulvet med tusenvis av febrilske fans fikk med seg avdukingen av hans nye materiale fra debutalbumet. Til folks store forundring går et band opp på scenen og utfører "Wake Me Up" akustisk, en enestående country-farget house-låt hvor fundamentet er en akustisk gitar og Aloe Blacc sin spesielle stemme. Publikum visste ikke med det første hva de skulle tro. Hele houseverden var overrasket over hva de så i Miami. I kjølvannet av festivalen uttaler Avicii (Tim Bergling) at hans nye album ville forbli "ekte" til sine elektroniske røtter. Men ja, det må sies, Avicii hadde tatt EDM til et nytt nivå og i samme slengen utfordret sitt publikum musikalsk, og det tok ikke lang til før folk elsket fusjonen av to vidt forskjellige sjangre som "Wake Me Up" representerte.

12 måneder lengre frem i tid har "Wake Me Up" gjort Avicii til en global popstjernen, mildt sagt en gallionsfigur. Den har solgt over 9 millioner eksemplarer globalt og solgt til platina i 20 land. "Wake Me Up" ligger som nr. 1 på iTunes i 84 land og er tidenes mest avspilte låt i Spotify med over 210 millioner avspillinger!

I disse dager jobber den 24 år unge svensken fra Stockholm med flere av de aller største artistene i musikkverden, som Chris Martin (Coldplay) og Madonna. De tre siste årene har Avicii gjort svimlende 310 jobber i gjennomsnitt hvert år, hvilket han selv mener har hjulpet han å innta posisjonen han nå har.

Opptredenen på Feelings Festival 2014 blir hans eneste show i Norge i år.


ICONA POP:
Icona Pop er 2 x platina-sertifisert med singelen "I Love It", og låtene "All Night" og "Girlfriend" har utvilsomt satt sterke spor. Den svenske duoen, som for to år siden med hell flyttet sin base til USA, leverer smittsomme indie-pop-melodier, særs fint rammet inn i en electro-house-ramme, som selv får din trauste onkel/tante uten rytmesans til å bevege på kroppen. Det er umulig å ikke la seg rive med. Musikken får oss til å le og gråte, på en og samme tid, en ambisjon duoen har uttalt at de har hatt.

Høsten 2012 pakket duoen electro-house-punk-indie-pop-godsakene sine ned i kofferten og flyttet over dammen til USA for å søke lykken. Det var et riktig valg! De siste tolv månedene har duoen rukket å gjøre seg kraftig gjeldende på alle hitlister med singelen "I Love It", de har tilbakelagt en omfattende USA-turné som i prinsippet har tatt dem gjennom hele Nord-Amerika, samt gjestet flere av USAs største tv-show. Som om ikke det var nok, duoen varmet opp for store deler av Miley Cyrus sin Nord-Amerika turné.

I høst gjestet duoen "Late Show with David Letterman". De opptrådde også som pauseartist under finalen til "America's Got Talent" fremfor 13 millioner tv-seere. Den 30. september varmet de opp for Katy Perry på iTunes Festival og samt på "MTV European Music Awards" , hvor de også var nominert i tre ulike kategorier. Året ble avsluttet med det prestisjefylte oppdraget å få spille på Times Square i New York på nyttårsaften, med millioner av besøkende og tv-seere. Icona Pop delte her scene med bl.a. Miley Cyrus, Macklemore & Ryan Lewis, Blondie og Robin Thicke.

Med andre ord, timeplanen til Icona Pop er relativt full og det kommer den til å være i lang tid fremover. Det er derfor med glede vi kan bekrefte at duoen gjester Feeling Festival 2014.


KLINGANDE:
Sax er deilig og sexy, ferdig snakka (!), noe det musikkelskende folket i Norge har vært enige om siden Klingande slapp singelen "Jubel". Den franske deep-house-duoen Klingande består av Cédric Steinmyller og Edgar Catry; to karer som på ingen måte er redde for å legge til fremtredende bruk av saksofon, piano og funky gitarer.

Måten de gjør det på er behagelig og velveid, og hei(!) for en bred appell det har. Låta "Jubel" har toppet flere lister rundt om i verden. Det hele startet med låta "Punga" som duoen selv ga ut. Låta nærmer seg snart 2 millioner avspillinger på SoundCloud.

Klingande er utvilsomt et band som har kommet for å bli og vi er utrolig stolte over å kunne presentere de til Feelings Festival 2014.

FESTIVALPASS:

De ulike festivalpassene legges ut for salg mandag 24. mars kl 09:00.

Premium Festivalpass er billetter med 20-års aldersgrense. Pris: 995 kr inkl. billettavgift. Premium Festivalpasset gir tilgang til et avgrenset område inne på festivalområdet på Bislett Stadion. Her vil du få tilgang til egne Premium-toaletter og egne barer. Fra Premium-området vil du ha fantastisk utsikt til scenen. Dørene åpner klokken 12:00. Festivalen starter klokken 14:00.

Festivalpass er billetter med 18-års aldersgrense. Pris: 750 kr. Festivalpass gir tilgang til festivalområdet på Bislett Stadion. Dørene åpner klokken 12:00. Festivalen starter klokken 14:00.