Natt til første mai kan du helle ølen i hodet på deg selv i rein lykkesrus og skråle av full hals til Jokke sine låter. Valentourettes er Valentinerne og Torurettes i ett eneste hønnfett festmonster. Med seg denne kvelden har de Kosmik Boogie Tribe til å sette stemninga.

Delta i vår påskequiz nederst for få kloa to eksklusive gjestelisteplasser!

VALENTOURETTES
Valentourettes ble danna i 2003 på oppfordring fra Ottar Stangeland for å opptre som backing-band med et utvalgt knippe vokalister under Punkrockfestivalen i Stavanger. Medlemmene har bakgrunn fra både Jokke & Valentinerne og Jokke Med Tourettes, og som bandnavnet indikerer er dette en sammenslåing av disse to. Med Petter Pogo på bass, Runar «Kula» Johannessen på trommer og selveste Petter Baarli på gitar utgjorde de en kraftpakke med tanken på å blåse liv i Joachim Nielsens sanger for publikum på Folken.

De utvalgte vokalistene falt fra én etter én før konserten skulle holdes, men super-fan Vidar Rugset steppet inn, responsen i Stavanger resulterte i en turné med 4-5 spillejobber. Konsertene solgte fullstendig ut.
Siden den gang i 2003 har bandet spilt over 200 konserter med fulle hus fra Longyearbyen til Flekkefjord til stormende jubel, og stor glede for både de som rakk å oppleve Jokke da han var blant oss, men også den oppvoksende slekt som måtte nøye seg med platene. Etter 3 år som frontmann trakk Vidar Rugset seg, og i oktober 2006 ble den garva rockevokalisten Tarjei Foshaug frontfigur.

KOSMIK BOOGIE TRIBE
Kosmik Boogie Tribe startet i utgangspunktet opp som et ettmannsband med Morten Lunde som satt og plukka rundt på låter av Robert Johnson, Elmo William og Mississippi Fred McDonald før det hele utløste seg i bandet Rev. Chickenhead Morton and The Kosmik Boogie Tribe. Null fysiske utgivelser, kun youtube-slipp av alkoholstinkende øvinger dypt nede i en sliten kjeller. I 2014 har de endelig fått et album bak seg, og Kosmik Boogie Tribe har vokst til å bli et idiotfett hardsparkende band med mye baller og juice!

Svar på alle tre spørsmålene for å delta i konkurransen:

1. Hva heter musikalen av Christopher Nielsen basert på Jokkes tekster som bl.a. har gått på hovedscenen på Nationaltheateret?

2. Hvilket album fikk Jokke & Valentinerne Spellemannprisen for i 1991?

3. Ved siden av Jokke er det kun en som har spilt i både Jokke & Valentinerne og Jokke med Tourettes, hvem?