Pogo Pops-gitarist, Viggo Krüger har fått med seg notebokforfatter, og min gamle musikklærer, Sølvin Refvik på et spennende prosjekt. Sammen har de laget en sangbok, som tar for seg 32 låter, fra nettopp Pogo Pops. Boken, som slippes elektronisk, inneholder ikke bare tekster og besifring, men også spennende bakgrunnsstoff om låter og bandmedlemmer, gode livebilder og full diskografi. Bergensjournalist og musiker, Bård Ose, har skrevet forordet.

Bandet var mildt sagt toneangivende på 90-tallet, med låter som Crash, Man Inside My Head, Scooter Girl og Jennifer Peach. Disse, og også flere av deres andre låter, hadde et relativt stort nedslagsfelt, både i Norge og i utlandet. Etter tre turneer i Japan, har Pogo Pops fremdeles fans på andre siden av jordkloden. I tillegg til å ha skrevet flere hits og vunnet Spellemann, er de også kjente for sitt sosiale engasjement. Blant annet har de stilt opp både på gatefest for Kirkens Bymisjon, arrangement for Redd Barna og ikke minst under Mangfold-festivalen, hvor de spilte sammen med et annet kjent bergensband, Proffene.

I de senere år, har bandet også rukket å etablere en bergensk tradisjon. I fjor var det tredje gang de spilte for et fullsatt Ricks, andre juledag. Da med gjesteopptredener fra andre kjente musikere, som Helen Eriksen og Marie Kristin Dale.

Selv har jeg nå brukt store deler av den siste uken med gitar, en midt-på-treet stemme og sangboken med låter fraPogo Pops. Boken fungerer utmerket!

Link til sangboken, finner du nederst i saken.Pogo Pops Sangbok