Pressemelding fra Norsk Rockforbund:

Norsk Rockforbund har ved flere anledninger påpekt behovet for en klubbstøtteordning. - En slik ordning vil føre til flere og bedre konserter i hele landet, hele året, sier en meget fornøyd Monica Larsson, daglig leder i Norsk Rockforbund.

Klubbene i Norge er bærebjelken i musikkbransjen, men sliter økonomisk. Norsk Rockforbund mener derfor det trengs en egen støtteordning for klubbarrangører. Klubbene er med på å utvikle uetablerte artister, og en klubbstøtteordning vil hjelpe hele bransjen.

Dette er en stor dag for landets klubbarrangører. Det er svært gledelig å se at Giske og co jobber for å realisere, og holde, Kulturløftet. Norsk Rockforbunds krav til en klubbstøtteordning er på to millioner kroner. Én million kroner er kanskje ikke så mye, men det er et skritt på veien. – Men vi håper på en ytterligere økning og minst to millioner i klubbstøtteordning på statsbudsjettet i 2008, sier Larsson.

Norsk Rockforbund ønsker selv å fordele de økonomiske midlene til klubbene. – De fleste klubbene er allerede medlem i Norsk Rockforbund, og vi kjenner derfor klubb-Norge godt. En forvaltning av midlene gjennom Norsk Rockforbund tror vi vil forenkle søknadsprosessen, slik at midlene kommer raskt og direkte ut til klubbene, mener Larsson. Medlemmene i Norsk Rockforbund presenterer alt fra pop, rock og blues til elektronika, jazz, hip hop og metal.

Daglig leder på Kroa i Bø, Frode Jørum, fortalte tidligere i høst at den velkjente klubben i Telemark har sett seg nødt til å kutte i antall konserter med uetablerte artister. – I helgen møttes 25 studentarrangører på Studentersamfundet i Trondheim og nesten samtlige arrangerer færre konserter enn før, kan Jørum fortelle. – Det er altså flere av landets viktigste arrangører som har det hardt, så en klubbstøtteordning er definitivt en oppløftende nyhet med tanke på konsertprogrammet for våren.

Giske lover også en ytterligere økning i festivalstøtteordningen med 3,5 millioner, til 30 millioner kroner. Dette synes Norsk Rockforbund er svært gode nyheter.

Norsk Rockforbund er konsertarrangørenes interesseorganisasjon, og vi organiserer til sammen 200 rock- og bluesklubber, festivaler og studentsamfunn. Norsk Rockforbund samarbeider med organisasjoner innenfor, pop, rock, jazz og folkemusikk i Samstemt. 13. oktober arrangerer Samstemt en konferanse i Oslo om helårsdrift for norske klubber.